Site icon Lykten

Nasjonalvennlig forfatter syk med koronavirus

Renaud Camus, CC 2.0 Generic.

Renaud Camus har referert til sin sykdom flere ganger på sin Twitter-konto i det siste, før han ble innlagt fredag 17. april. Hans venn Philippe Martel tvitret søndag 19. april at Camus for øyeblikket er under behandling på et sykehus i Auch, sørvest i Frankrike. Dette melder det innvandringsrealistiske nettstedet Voice of Europe.

Camus er 73 år og etablerte seg først som en ikke-politisk litterær forfatter. Han var opprinnelig sosialist, men beveget seg etter hvert gradvis mot høyre, og på 1990-tallet begynte han å utvikle idéen om at den demografiske forvandlingen han bevitnet i Frankrike, kunne karakteriseres som en befolkningsutskiftning. Han ga ut en bok med tittelen Den store utskiftningen i 2011, og har skrevet en rekke andre bøker om tilstøtende temaer.

Camus dannet i 2002 et politisk parti, Parti de l’In-nocence (Partiet for ikkevold), som gikk inn for stans av all innvandring til Frankrike og tilbakevending av innvandrere til sine opprinnelsesland. Han var kandidat i det franske presidentvalget i 2012, men da han fikk utilstrekkelig støtte, ga han sin tilsutning til Front National. I 2017 grunnla han Nasjonalt råd for europeisk motstand, som forsøker å forene intellektuelle og aktivister mot innvandring.

Begrepet Den store utskiftningen har de siste årene fått stor utbredelse, både i og utenfor Frankrike. Politisk korrekte medier har en tendens til å fremstille det som en konspirasjonsteori.

Fakta er at Camus har uttalt at “rådende krefter – banker, dommere og deres medier – ønsker etnisk substitusjon. De beskytter oss på ingen måte fra det. Tvert imot organiserer og promoterer de det”, mens en spørreundersøkelse fra 2019 viser at 25 % av franskmenn sier seg enige i påstanden at “innvandringen er bevisst organisert av våre politiske, intellektuelle og media-eliter for å skifte ut den europeiske befolkning med en innvandrerbefolkning”.

Camus har konsekvent avvist vold utført i dette begrepets navn. Til tross for dette ble han nylig idømt 2 måneders betinget fengselsstraff for å ha kalt masseinnvandringen til Europa for en “invasjon”.

Exit mobile version