Site icon Lykten

Opprør i EU: Italia og Polen diskuterer allianse mot Brussel

(Image source Matteo Salvini Facebook page)

Italias innenriksminister og vise statsminister, Matteo Salvini, var nylig i Polen på et offisielt statsbesøk. Der diskuterte han med sine polske kolleger om muligheten for å skape en blokk for å stoppe den tysk-franske dominansen innen EU.

Det vil bli en «Europeisk vår», uttalte Salvini til pressen i forbindelse med møtet i den polske hovedstaden, Warszawa. Uttalelsen gir assosiasjoner til de ulike revolusjonene og folkelige opprørene i blant annet Ukraina og Midtøsten, som har fått lignende navn av media.

Les også: ITALIA: Nyvalgt regjering sier de skal skape nye arbeidsplasser og ber asylsøkere om å «pakke kofferten»

POLEN OG ITALIA: De to katolske landene har tilsammen over 100 millioner EU-borgere og utgjør dermed et ikke ubetydelig partnerskap. Hvis man i tillegg kan få inn Ungarn, Tsjekkia, Slovakia, Østerrike og andre mindre nasjoner, så vil man kunne lage en motvekt til Frankrike og Tysklands dominanse i EU. (Foto: Wikimedia Commons).

EUs stadige hunger etter makt og kastrering av EUs medlemsstaters rettigheter og selvstyre har skapt stor uro blant endel av landene som føler seg urettferdig behandlet. Der Tyskland og Frankrike i det store og hele går totalt frie for enhver kritikk, gjeldende både økonomi, innvandring eller politikk, så får nasjoner som Italia, Polen og Ungarn smake pisken både titt og ofte fra de skruppelløse byråkratene i Brussel.

Les også: 335 millioner migranter kan plasseres i Norge i følge EU-finansiert rapport

Les også: EUs beskjed til Polen: Ta imot muslimer – ellers tvinger vi dere

EUs ledelse i Brussel har truet med både økonomiske og juridiske sanksjoner hvis man ikke føyer seg etter direktivene, skrevet og implementert av byråkrater uten nasjonal tilhørighet og som aldri har blitt valgt av folket. Nå sier Salvini at han ønsker å bryte Tyskland og Frankrikes stramme grep om makten. Salvini har stoppet de enorme mengdene med ulovlige migranter som kom over havet fra Nord-Afrika. Samtidig har Polen, Ungarn og andre land nektet migrantene innreise eller opphold, av hensyn til nasjonens og folkets sikkerhet. Når vi ser hvordan utviklingen er i land som Frankrike, Tyskland og Sverige har gått, så er det med god grunn.

«I Europa har man alltid snakket om en tysk-fransk allianse. Vi forbereder oss på en utjevning og en ny energi i Europa. Og Polen og Italia kommer til å være hovedpersonene i denne nye europeiske våren, med en renessanse av europeiske verdier», sa ministeren ifølge The Telegraph.

Les også: Polen forlater heller EU enn å ta imot muslimske migranter

Les også: Tsjekkias statsminister til EU: «Vi vil ikke ha noen flyktninger til landet vårt»

Ett av de klareste tegnene på forskjellsbehandlingen av EU-statene er hvordan Brussel har reagert mot henholdsvis Frankrike under de månedslange protestene mot myndighetenes avgiftsøkning og Polens forsøk på å avvikle og reformere de eldgamle kommunistiske reglene som ennå rir landet som en mare.

Polen har gjennom regjeringen ønsket å modernisere og fornye rettssystemet, som til idag har tillatt at dommere med klare forbindelser til de udemokratiske kommunistiske myndighetene fremdeles får sitte ved makten. Mange av dem med anklager om korrupsjon og maktmisbruk, og der dommerkappen nærmest går i arv i de gamle familiene. For dette har både Brussel, med vestlige medier på slep som lydige hunder, kalt landets reformer for «udemokratiske» og «farlige», og ytret om muligheten for sanksjoner og tap av rettigheter innad i EUs byråkrati.

Les også: Orban har plassert 8.000 bevæpnede menn ved grensen – skal stoppe innvandringen

Samtidig har man i Frankrike nå opplevd at myndighetene har sendt ut militære styrker i gatene, brukt grov vold mot uskyldige sivile demonstranter og eldre mennesker, samt har skutt ut tåregass fra helikoptre mot store folkemengder. Flere mennesker har blitt drept og mange hundre er skadet i de ukeslange demonstrasjonene mot president Emmanuel Macron og hans avgiftsøkning på blant annet drivstoff. Dette i et land som allerede betaler skyhøye skatter og avgifter, og sliter med enorme problemer relatert til ulovlig innvandring, utenforskap og kriminalitet i forbindelse med migranter fra Afrika og Midtøsten.

Les også: EU: «Islam er vår framtid»

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

Her har verken Brussel, eller mediene, som tidligere har gått til angrep på Polen for fredelige og nødvendige demokratiske reformer, gjort seg bryet verdt med å fordømme eller kreve Macrons avgang av hensyn til folket. Hadde bildene av brutale politistyrker som slår løs på journalister, kvinner og eldre på gatene, mens militærbiler blokkerer demonstranter og helikoptre kaster ut tåregass mot dem, kommet fra Polen eller Ungarn, så ville nok overskriftene vært av største størrelse og fordømmelsen fylt TV, radio og avisene.

Hvis Italia nå klarer å samle seg med Visegrad-landene, som inkluderer Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Polen, samt kanskje klarer å få med Østerrike og andre EU-skeptiske nasjoner, så vil dette kunne skape et mer balansert EU. Et EU som kan jobbe for alle interesser, ikke bare for makteliten i Brussel som holder en beskyttende hånd over Frankrike og Tyskland. Hvis man ikke klarer dette så vil EU være dømt til å mislykkes.

Og det vil ingen fedrelandspatriot gråte over.

Les også: Soros ber Europa ta opp lån på tusenvis av milliarder for å finansiere asylstrømmen

Kilder: Fria Tider, Daily Mail

Exit mobile version