Site icon Lykten

Østerrike sender 400 soldater til grensen – frykter tusenvis av nye migranter

ØSTERRIKSK SOLDAT. (Foto: Austrian soldiers at Combined Resolve II / 7th Army Joint Multinational Training Command / (CC BY 2.0)

Østerrikes innenriksminister, Karl Nehammer og forsvarsminister, Klaudia Tanner, holdt en felles pressekonferanse sist lørdag, der de informerte om oppbyggingen av militærets tilstedeværelse på grensen mot Ungarn for å holde ulovlige migranter ute.

«Det europeiske systemet har feilet», sa Nehammer til de fremmøtte journalistene og la til:

«Vi må sørge for at velferdsstaten vår ikke kantrer».

Les også: Afghanske migranter voldtok og drepte Leonie (13) i Østerrike

Ifølge den østerrikske avisen Kurier, så har antallet ulovlige grensepasseringer økt betraktelig, med 15.000, mens man for hele 2020 så 21.700 ulovlige passeringer. Østerrikske myndigheter har også arrestert over 200 menneskesmuglere så langt i år.

Nehammer uttalte at situasjonen på den ungarske grensen er veldig seriøs og krever ytterligere 400 soldater på grensen, en nær dobling til 1.000 soldater totalt sett.

Les også: Muslimsk terrorist pågrepet i Østerrike – ville avspore hurtigtog og drepe kristne

«Vi blir overlatt av EU når det gjelder denne situasjonen», sa Nehammer og kritiserte EU-kommisjonen og nabolandet Ungarn, og sier at landet ønsker å opprette en «koalisjon av de villige», for å takle ulovlig migrasjon, inkludert Tyskland, Danmark, Belgia og Nederland.

Les også: «Wien er ikke Istanbul» – patriotisk banner i Østerrike

Sist uke informerte Ungarn at også de vil sende ut politi til sin grense mot Serbia, Slovenia og Nord-Makedonia, for å forhindre ulovlige migranter og menneskesmuglere fra å komme seg inn i landet.

Det var i mars at greske medier informerte om at en sterk økning i migranter ved landets grense mot Nord-Makedonia, og rundt landsbyen Idomeni, et tidligere knutepunkt under migrasjonskrisen i 2015.

Mange innbyggere i EU er bekymret for at det potensielt kan komme nye bølger med flyktninger og asylsøkere fra land som Afghanistan, da Taliban er i ferd med å ta over store landområder, etter at USA forlot landet for kort tid siden.

Rapporter fra tidligere denne måneden forteller at Tyrkia opplever hundrevis av afghanske migranter på vei inn i landet deres, etter Talibans fremrykning.

Den østerrikske kansleren, Sebastian Kurz advarte på søndag at den afghanske situasjonen kunne føre til en ny krise:

«Det vil ikke løse krisen i Afghanistan om Østerrike og Tyskland tar imot så mange som man gjorde i 2015».

Det er uklart hvordan EU og Europeiske nasjonalstater takler en invasjon på titusenvis av migranter i koronapanedemien, og hvorfor grensene til Europa mot land fra den tredje verden ikke har vært stengt fra da pandemien tok til. Langt de fleste ulovlige migrantene som kommer vil ikke være vaksinerte eller ha noen historikk om de har eller har hatt Covid-19.

Exit mobile version