Site icon Lykten

Pepperkakefigurer forbudt på skole – «De oppfattes som rasistiske»

På Lindöskolen i Kalmar har man fjernet pepperkakefigurene fra Luciafeiringen. Årsak? De kan oppfattes som rasistiske.

Nå reagerer foreldrene og mener at det hele har gått helt av skaftet:

 – Jeg blir lei meg. Barn er så uskyldige og de har ingen mening annet enn hva de liker og hva de ikke liker, og jeg blir så trøtt på at man skal lage problemer der det ikke finnes noen. Mange mennesker i dag er så redde og vil bare følge den store flokken, sier en forelder til den svenske avisen 24Kalmar.

Les også: Svensk TV kansellerer tradisjonell julekonsert – øker islamske innslag

Les også: Forsker: For mye norsk kultur i barnehagene

Nå har skolen iallefall et Luciatog, for det er ikke lenger gitt i våre politiske korrekte samfunn. Man har nemlig avviklet også det på mange skoler i Norden, da man føler at det diskriminerer på kjønnene. Man har også krevd at Lucia skal være representert ved en transperson, slik at ingen kjønn utelates. Og ja, en tredje årsak var at det var krenkende – i genusperspektiv – at barn gikk på rekke og rad.

En annen grunn til å avlyse Luciafeiringen er at det finnes muslimske elever på skolen.

Idag kan man nemlig bli fornærmet og føle seg diskriminert på omtrent alt som finnes i samfunnet. Å feire homoflagg, eid, Muhammed og invitere transpersoner til barnehager og skoler er imidlertid sett på som inkluderende og tolerant.

Les også: Sverige forbyr julelys på handlegater

Les også: Muslim ramponerte kirke i Sverige – ropte «Allahu akbar»

 

Les også: VIDEO: Muslimsk organisasjon sier julefeiring er forbudt for muslimer i Norge

Les også: Skole i Haugesund gjeninnfører julegudstjeneste

Samtidig som man radbrekker europeiske og kristne tradisjoner og avlyser både juletrefester, julesanger, kirkebesøk, Luciafeiring og ikke engang får bruke ordet «jul» under offentlige skolearrangement, så presses det nye flerkulturelle samfunnet inn i kataloger, reklamer og det offentlige. Det nye, sekulære, flerkulturelle Europa skal innføres om vi vil eller ei.

Les også: Muslimer brenner ned juletre i Belgia

Relatert:

Exit mobile version