Site icon Lykten

Politiet går ut med navn og bilde på to av de muslimske rasistene fra London Bridge

Politiet i London har nå navngitt KHURAM SHAZAD BUTT og RACHID REDOUANE, som to av de tre angriperne som ble skutt og drept av politiet mens de utførte det rasistiske hatangrepet mot uskyldige briter på London Bridge og Borough Market på lørdag.

SKUTT OG DREPT: Khuram Shazad Butt og Rachid Redouane ønsket å drepe ikke-muslimer og kristne, vestlige mennesker.

Begge mennene kom fra Barking i Øst-London og påstås å ha stått bak angrepene. Politiet påberoper seg allikevel en «endelig identifikasjon som skal finne sted».

Butt (27), var en britisk statsborger, som var født i Pakistan. Redouane (30), også kjent som Rachid Elkhadar, har påstått å være både marokkansk og libysk, ifølge politiet.

Britiske myndigheter har enda ikke løslatt informasjon om den tredje og siste rasisten.

– Jeg vil oppfordre de som har informasjon om disse mennene, deres bevegelser i dagene og timene før angrepet og de stedene de oppholdt seg på, å kontakte politiet, uttaler assisterende politisjef Mark Rowley.

Les også: Terror i London: Muslimer kjørte inn i folkemengde og knivstakk restaurantgjester – ropte: «Dette er for Allah!»

FALSK SELVMORDSVEST: En av terroristene hadde på seg en falsk selvmordsvest for å skremme mest mulig mennesker. (Foto: Twitter).

Khuram Shazad Butt var kjent fra politiet og sikkerhetsmyndighetene MI5, mens Rachid Redouane ikke var kjent fra før.

– Det fantes ingen etterretning på at dette angrepet var planlagt, sier politiet i en uttalelse.

Uttalelsen påpekte også at antiterror-politiet per dags dato etterforsker 500 (Femhundre) terrorsaker, med over 3.000 (Tretusen) jihadister og rundt 20.000 (Tyvetusen) tidligere personer som var av interesse, og som fremdeles skal risikovurderes.

– Et lite antall av de høyest prioriterte etterforskningene involverer akutelle planer om terrorisme, og disse sakene krever et betydelig antall ressurser, ifølge politiet.

Antiterror-politiet og sikkerhetsmyndighetene har stoppet 18 muslimske hat-angrep siden 2013, inkludert fem bare siden angrepet på Westminster den 22. mars, ifølge Rowley.

Alle de tre muslimske rasistene ble skutt og drept av bevæpnet politi innen åtte minutter etter at de startet sitt angrep, som begynte med å kjøre ned «vantro vestlige/kristne mennesker» på London Bridge på lørdag kveld. Angriperne fortsatte så til fots ned Stoney Street, hvor de knivstakk flere mennesker på veien.

Politiet skal ha brukt 50 skudd på å stoppe terroristene.

Syv mennesker døde og 48 er skadet i det som er det tredje terrorangrepet i Storbritannia på like mange måneder. Etterforskere jobber fremdeles med å kontakte berørende av ofrene som var på besøk fra utlandet.

OPPDATERT: KL. 22:54

Det viser seg nå at Khuram Shazam Butt deltok i en TV-dokumentar på den britiske kanalen Channel 4, kalt «The Jihadis Next Door» (Jihadisten som bor ved siden av deg).

Butt skal ha jobbet for et offentlig transportselskap, Transport for London, og på hurtigmatkjeden KFC, ifølge tidligree naboer.

Han skal også ha forsøkt å komme seg til Syria for å drepe uskyldige mennesker for terrorgruppen IS.

DOKUMENTAR: En av de navngitte hat-forbryterne skal ha deltatt i en TV-dokumentar om jihadister i 2016.

Relatert:

Exit mobile version