Site icon Lykten

Russland: Brexit ligner på Sovjets sammenbrudd

Under en pressekonferanse på mandag forklarte Putins talsmann, Dmitrij Peskov, at det finnes likheter mellom hendelsene i 1991 og 2016, og at det er tydelig at Storbritannia nå går gjennom en «turbulent, forvirrende og uforutsigbar periode».

– Russland har gått gjennom Sovjetunionens kollaps og mange generasjoner kommer klart til å huske denne perioden av usikkerhet, sa han.

Sovjetunionen var en unaturlig og diktatorisk sammenslåing av uavhenigige nasjoner og kollapset i desember 1991. Det var 18 måneder etter at Litauen som første delrepublikk erklærte seg som selvstendig. De baltiske statene Estland, Latvia og Litauen gikk med i EU i 2004 og alle tre har innført euroen som valuta.

Da resultatet av Storbritannias folkeavstemning ble klart falt verdien av den russiske rubelen på sitt laveste nivå på 14 måneder.

Ifølge Peskov ønsker Russland å bygge på sine relasjoner med både Storbritannia og EU ettersom landet har en interesse av et «stabilt, raskt utviklende og forutsigbart» Europa.

«EU borte om 10 år»

Samtidig som Russland kommer med denne uttalelsen så har også den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump kommet med sin mening om Brexit.

Ifølge Trump kommer Europa til å være «ugjenkjennelig» om ti år på grunn av innvandringen og at andre medlemsstater på grunn av dette kommer til å følge Storbritannia ut av EU.

– Jeg er sikker på at om det ikke var for innvandringsspørsmålet, så ville ikke EU ha kunnet kollapse. Folk har fått nok nå, sa Trump til The Telegraph.

Presidentkandidaten var rask med å gratulere britene med beslutningen om å gå ut av EU-samarbeidet og bønnfalte Europa å stoppe innvandringen fra den tredje verden.

– Dere kan ikke la dette skje med Europa.

Exit mobile version