Site icon Lykten

Skole delte opp elevene etter kjønn i heimkunnskap

De skal blant annet ha delt opp elevene etter kjønn og hindret ansatte å slå alarm når de oppdaget at elever etter all sannsynlighet var mishandlet i hjemmet, skriver SVT.

Myndighetenes kritikk kommer etter et tilsynsbesøk tidligere i år. I vedtaket slår skoleinspektøren ned på flere punkter og krever at problemene rettes opp senest 15. januar neste år.

Skoleinspektørens utredning slår ifølge Sveriges TV fast at skolen «i betydelig omfang» og over lengre tid, har undervist elevene i kjønnsoppdelte grupper, noe som strider mot den svenske læreplanens verdigrunnlag. Blant annet separeres jenter og gutter i undervisning om hjem,- og forbrukerkunnskap og idrett, og delvis i emnene sex- og samliv og biologi.

Skolen har begrunnet oppdelingen i idrett med at jenter med hijab skal slippe å behøve ta av hijaben foran gutter, og i hjemmekunnskap med at guttene ikke ville gjøre noe som helst dersom det fantes jenter som deltok i undervisningen.

Avsløringen av kjønnsdiskrimineringen på muslimske skoler har ikke ført til skarp kritikk fra svenske medier eller den feministiske og politiske venstresiden i Sverige.

Lignende tilstander i Norge

Frieord har tidligere skrevet om hvordan skoler i Norge ikke får lov å bruke ordet jul, har kjønnsdelt svømmeundervisning og kun serverer halal-sertifisert mat i heimkunnskap.

Exit mobile version