Site icon Lykten

Skrekktallene: Hver tredje afrikaner født i Sverige mistenkt for kriminalitet

(Foto: Faksimile / Fria Tider Arkiv).

Brås rapport som viser at andregenerasjons innvandrere er ennå mer kriminelle enn førstegenerasjons innvandrere, har skap stor oppstandelse i det offentlige i Sverige.

Under perioden 2015 – 2018 var 12.2 prosent av innenriksfødte menn med to utenriksfødte foreldre mistenkte for kriminelle forhold, sammenlignet med 4.8 prosent for innenriksfødte menn, med to innenriksfødte foreldre.

(Skjermbilde / BRÅ).

Dykker man dypt i tallmaterialet ser man allikevel at det er en veldig stor forskjell på de ulike innvandrergruppene.

Blant andre generasjons mannlige innvandrere fra både Nord-Afrika og øvrige Afrika, var 30 – 31 prosent av mennene mistenkte for kriminelle forhold under denne perioden. For andre generasjons mannlige innvandrere fra «Vest-Asia», (Det vil si fremfor alt Midtøsten), var tallet 24.3 prosent.

Denne informasjonen har fått blant annet politikere som Hanif Bali fra Moderaterna i den svenske Riksdagen til å reagere:

«30 prosent av innenriksfødte med to utenriksfødte foreldre, der mammaen er født i Afrika, er dømt for kriminelle forhold. Tilsvarende tall for innenriksfødte med mor fra Norden eller Vest-Europa er 4 -5%», skriver han på Twitter.

Den tidligere Sverigedemokraten Christopher Dulny konstaterer at ca. halvparten av alle yngre afrikanske menn man ser på byen da kan anses å være mistenkte for kriminelle handlinger, med tanke på de publiserte tallene fra Brå.

«Hvorfor østasiater derimot er underrepresentert later vi som vi ikke har noen kunnskap om», skriver Dulny på Twitter.

Svenske myndigheter og politikere har i mange år forsøkt å unngå såkalte innvandrerregnskap.

Exit mobile version