Site icon Lykten

Slovakia vedtar lov som hindrer Islam i å bli registrert som religion

Slovakia har de siste årene motsatt seg EUs forsøk på å innføre kvoter for å ta imot muslimske asylsøkere og velferdsmigranter som nå oversvømmer det europeiske kontinentet.

Nasjonalforsamlingen har nå vedtatt et lovforslag fra det slovakiske nasjonalistpartiet (SNS), som krever at en religion må ha minst 50.000 medlemmer for å motta statsstøtte og for å kunne drive sine egne skoler.

Les også: Slovakias statsminister: «Muslimer hører ikke hjemme i landet vårt»

ISLAM? NEI TAKK! Slovakere har gått ut i gatene og sagt klart i fra at de ikke ønsker at EU skal kunne presse på landet kvoter med migranter fra i all hovedsak islamske land. (Foto: Demonstrasjon i Slovakia mot EU).

Dette vil føre til at det blir vanskeligere å registrere islam som en offisiell religion. Ifølge den siste folketellingen har landet ca. 2.000 muslimer og det finnes ingen offisielt registrerte moskeer.

Det Islamske Forbundet i Slovakia hevder på sin side at det er 5.000 muslimer i landet. Slovakia har totalt 5,4 millioner innbyggere og cirka 62 prosent er katolikker.

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

SNS argumenterte med at den nye loven var ment å stoppe registreringen av falske kirker og trossamfunn.

– Islamisering starter med en kebab og det har allerede startet i Bratislava, så la oss forstå hva som kan vente oss iløpet av fem til 10 år, uttalte SNS sin formann Andrej Danko til Reuters.

– Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre bygging av moskeer i fremtiden, avsluttet han.

Les også: Etter Belgia-terror: Polen nekter å ta imot muslimske flyktninger

STOLT NASJON: Slovakere er svært stolte av sin nasjon, kultur og historie. Man har med frykt sett på hvordan store deler av Europa har blitt drastisk forandret til det verre etter massiv innvandring fra muslimske land. Nå har politikerne tatt ansvar og sørget for at islam ikke får fotfeste i landet. (Foto: Demonstrasjon i Slovakia).

Danko har tidligere bedt om tiltak for å hindre registreringen av islam og forby klesplagget burka på offentlige plasser.

Statsminister Robert Ficos regjering har gjentatte ganger sagt at Islam ikke har noen plass i Slovakia.

Les også: Opptil 70.000 marsjerte mot EU og masseinnvandring i Polen

Han gikk i mai ut og forsvarte landets etniske og religiøse sammensetning:

– Migrantene…de vil endre landets karakter. Vi ønsker ikke å endre landets karakter. La oss være ærlige og si at det ikke vil skje i Slovakia.

Lovforslaget ble vedtatt av to tredjedeler av nasjonalforsamlingen og flertallet besto både av regjeringspartiene og opposisjonen.

Les også: Ungarns statsminister overvar realistisk øvelse mot muslimsk terrorisme

Exit mobile version