Site icon Lykten

Somalier amok med kniv i turiststrøk i London – 60-årig kvinne drept – 5 skadet

En somalisk 19-åring sitter nå arrestert av britisk politi etter at han uten forvarsel gikk til angrep på uskyldige mennesker midt i Londons turiststrøk i går kveld.

Zakaria Bulhan skal ha vært helt stille i det han stakk ihjel en amerikansk kvinne i 60-årene og deretter flere turister, blant dem enda en amerikaner, en brite, en israeler og en australier.

Les mer: Somalier i England tente på hvit kvinne som ikke ville ha sex med ham

DRAPSMANNEN: Zakariah Bulxan Bulhan (19) sto bak knivangrepet i Russell Square som førte til at en 64-årig amerikansk lærerinne ble drept.

Hendelsen fant sted klokken 22.30 i går kveld ved det populære hotell- og shoppingområdet ved Russel Square.

Et kvinnelig vitne skal skal ha kommet til den nå avdøde kvinnens side med håndklær hun hadde kjøpt tidligere på kvelden, for å forsøke å stoppe blødningen.

60-åringen skal ha sagt; «Han er fremdeles her, han er fremdeles her». Det var da vitnet så somalieren i nærheten. Han gikk rolig rundt og så forstyrret ut.

Ambulansepersonell prøvde å redde den amerikanske turistens liv, men hun hadde tapt for mye blod og døde på fortauet.

Les mer: Nicholas Salvador siktet for å ha halshugget 82 år gammel kvinne i England

DREPT: En kvinnelig amerikansk turist ligger drept på fortauet i London. En ferietur til London ble det siste hun fikk oppleve, etter at en somalier knivstakk henne ihjel på åpen gate i går kveld.

Den 19-årige somalieren blir i norske medier omtalt som «norsk», ettersom han har oppholdt seg i Norge og har norsk statsborgerskap. Han flyttet imidlertid til England i 2002, bare fem år gammel.

Britisk politi og presse har uten å vite motivet eller hatt tid til å undersøke mannens bakgrunn avvist at det skal dreie seg om et terrorangrep, men satt fokus på at mannen er mentalt ustabil.

Politiet skal ha stoppet ham med strømpistoler, etter at han nektet å stoppe da han ble fortalt å overgi seg.

Les mer: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land, kom dere ut!»

VG: Ifølge førstesiden til VG på nett i dag er den 19-årige somaliske drapsmannen «norsk». Dette fordi han innehar et norsk statsborgerskap. Han flyttet imidlertid til England da han var fem år gammel.

Somalieren skal også ha skreket noe uforståelig i det han forsto han ville bli pågrepet av politiet.

Vitner skal ha fortalt til media at han hadde en blodig kniv i hånden da han ble pågrepet. Hele åtte politimenn måtte til for å få ham ned.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail skal det ha kommet en rekke hilsener og gratulasjoner fra muslimer på sosiale nettverk etter angrepet i går kveld.

Ifølge Wikipedia er 99 prosent av alle somaliere muslimer.

Bislett-drapene – somalier drepte blind mann på trikk i Oslo

I 2004 opplevde Oslo-borgere en lignende hendelse da en somalier gikk amok med en stor kniv på 17-trikken utenfor Bislett stadion. En 23 år gammel nordmann ble drept og en 37 år gammel kvinne overlevde såvidt etter å ha blitt knivstukket i hjertet tre ganger. Hun skal ha mistet fem liter blod. Ytterligere fire personer måtte behandles eller føres til sykehus for operasjoner.

Somalieren går i dag fri i Oslo.

Les mer: Afro-brite hakket ihjel Zac (19) på åpen gate

Terror på T-banen i London – muslim knivstakk passasjer i nakken

Knivstikkinger på åpen gate har begynt å bli mer vanlig i London. Den 5. desember i fjor knivstakk IS-tilhengeren Muhiddin Mire en passasjer på T-banen i Øst-London.

Offeret ble stukket i nakken, men overlevde. Mire skal ha skreket at han ønsket å «gyte blod» for sine «syriske brødre».

Les mer: Statusrapport fra Storbritannia – en rasert nasjon

KNIVSTAKK USKYLDIG PÅ T-BANEN: Muhiddin Mire ønsket å hevne sine «syriske brødre». Dette gjorde han ved å knivstikke en uskyldig mann på T-banen i London i desember.
FANGET PÅ KAMERA: Den dramatiske hendelsen på T-banen i London ble fanget på overvåkingskamera. Den muslimske terroristen ble etterhvert pågrepet ved hjelp av strømpistol.

Muslimsk ektepar ville sprenge kjøpesenter i London fullt av mennesker

I samme måned ble et muslimsk ektepar, Mohammed Rehman (25) og hans kone Sana Ahmed Khan (24), dømt av retten i Storbritannia for å ha planlagt å sprenge et kjøpesenter fullt av mennesker.

Ifølge britiske medier skal det muslimske ekteparet ha planlagt et angrep enten i et tettpakket kjøpesenter eller på en T-banestasjon, slik at flest mulig uskyldige mennesker ville bli drept av bombene deres.

Les mer: Muslimer voldtok over 2.000 hvite jenter i Storbritannia

Mohammed Rehman (25) og Sana Ahmed Khan (24) skal ha planlagt å utløse bombene på tiårsdagen for terrorangrepet den 7. juli i 2005, hvor 56 uskyldige mennesker ble drept i en serie selvmordsangrep på T-baner og busser i London.

I retten kom det fram hvordan ekteparet skal ha giftet seg i en hemmelig islamsk seremoni og ha vært oppslukt av IS og al-Qaida-propaganda, samt idoliserte en av selvmordsbomberne fra terrorangrepet i 2005.

Les mer: 14 somaliere dømt for sex-slaveri i England

JIHADIST-EKTEPAR: Mohammed Rehman og Sana Ahmed Khan ønsket å drepe uskyldige mennesker i London ved å sprenge bomber på enten et kjøpesenter eller t-banen. Begge to var godt integrerte og hadde vokst opp og gått på skole i England.

Drapet på Lee Rigby

Knivstikkingen kommer bare tre år etter at Lee Rigby, en soldat i sivil, ble knivdrept og forsøkt halshugget på gaten i London av de to afrikanske muslimene Michael Adebolajo og Michael Adebowale.

De skal ha kjørt på Rigby med en bil i det han var i ferd med å krysse gaten. Mens yrkesoldaten lå skadet på bakken gikk de to muslimske migrantene til angrep på ham med kniv og kjøttøks.

Ifølge drapsmennene var bakgrunnen for angrepet og drapet på småbarnsfaren Lee Rigby at han var en soldat og at de ønsket å hevne det britiske forsvarets krigsinnsats i Midtøsten.

Les mer: Den muslimske befolkningen i England og Wales nesten doblet på 10 år

HAKKET IHJEL: Soldaten Lee Rigby (25) skal ha blitt påkjørt og så hakket ihjel på åpen gate av to afrikanske muslimer, Michael Olumide Adebolajo (28) og Michael Oluwatobi Adebowale, (22), i London i mai ifjor. Rigby etterlot seg kone og en to år gammel sønn.

Terror på gatene i Europa

Europa har opplevd en lang rekke kniv- og terrorangrep de siste årene. I Tyskland, Frankrike, Belgia, Danmark, og nå altså England.

Les mer om dem her:

Relatert:

 

Exit mobile version