fbpx

Massemorderen i München var iraner – skrek «Allahu akbar» og skjøt mot barn

OPPDATERT: Navnet på den iranske terroristen er Ali David Sonboly. Han skal mulig ha lurt flere barn til McDonalds ved å poste et falsk innlegg på Facebook om gratis mat.

ali-david-sonboly_0

ali-david-sonboly-i

Dette var det fjerde store voldelige angrepet mot sivile i Vest-Europa på kun åtte dager. De tidligere angrepene i feriebyen Nice, i et feriehus i de franske alpene, på et tog i Bavaria, og nå altså i sentrum av Munchen. Alle ble utført av ikke-vestlige menn med muslimsk bakgrunn. Den muslimske terrorgruppen IS skal ha påtatt seg ansvaret for minst to av dem.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Skjøt mot barn og ropte «Allahu akbar»

Tysk politi informerer om at de satte igang en «stor aksjon» ved kjøpesenteret Olympia (OEZ) i München etter at en gjerningsmann hadde begynt å skyte inne i lokalene ved 18-tiden i går kveld, rapporterer Süddeutsche Zeitung.

Samtidig kom rapporter om skyting ved en McDonalds-restaurant i nærheten av kjøpesenteret, skriver Daily Express.

Daily Mail skriver at gjerningsmannen massakrerte flere barn utenfor restauranten samtidig som han skrek «Allahu akbar». En film fra hendelsen viser hvordan en mann skyter mot flere personer utenfor restauranten.

– Jeg kom ut fra toalettet og hørte en slags alarm. Pang, pang, pang. Han dreper barna. Barna satt og spiste. De kan ikke løpe noe sted, sier en sjokkert kvinne til CNN.

Skudd ble også avfyrt ved et parkeringshus i samme område.

Les mer: Flere drept etter masseskyting ved kjøpesenter i München

«Jeg er tysk!»

Ifølge opplysninger i flere tyske medier skal gjerningsmannen har uttalt: «»Jeg er tysk!» ved parkeringshuset. En video viser at uttalelsen er et svar til en gruppe mennesker som skriker nedsettende uttrykk mot mannen med sikte på hans innvandrerbakgrunn. Blant annet roper en person «svarting».

Når iraneren protesterer og svarer «Jeg er tysk» spør en av personene, som befinner seg på en balkong, «Hva gjør deg tysk?», og da svarer drapsmannen at han er tysk fordi han er «født her» og har gått på tysk sosialstøtte.

Deretter avfyrer han en skuddsalve mot gruppen som gjemmer seg bak en betongvegg.

Under politiets pressekonferanse fremgikk det ifølge Die Welt at gjerningsmannen var en 18 år gammel iraner med tysk og iransk statsborgerskap. Han skal ifølge politiet ha stått bak massedrapet alene.

Naboer til terroristen sier han var en «rolig gutt».

Les mer: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

D

TERROR I MÜNCHEN: Minst ni drept og et dusin skadet er resultatet etter at en tysk-iraner gikk amok med våpen ved et kjøpesenter på fredag kveld. Terroangrepet kommer bare dager etter at en IS-sympatisør gikk amok på et fullsatt tog med kniv og øks i byen Wurzburg. (Foto: AFP).

2.300 politioffiserer utkommandert

Så mange som 2.300 politioffiserer skal ha blitt utkommandert for å fange terroristen.

Den 18-årige gjerningsmannen ble senere funnet død med en skuddskade i hodet, som det mistenkes han har utført selv.

Under skytedramaet på kjøpesenteret skal gjerningsmannen ifølge vitnene ha ropt «til helvete med utlendingene!», skrev Daily Mail i går kveld. Den opplysningen forsvant senere fra den britiske avisens artikkel.

En muslimsk kvinne som var vitne til hendelsen sa istedenfor til CNN at mannen skrek «Allahu akbar».

Les mer: Muslimer drepte 31 og skadet 250 i Belgia – eksplosjoner på t-bane og flyplass

D

STORT POLITIOPPBUD: Tyske myndigheter sendte ut flere tusen politioffiserer, inkludert spesialstyrkene, for å finne terroristen. Han ble funnet ikke langt fra åstedet med et selvpåført skudd i hodet. (Foto: EPA).

Myndighetene sendte ut alarm-sms

Myndighetene i byen skal ha sendt ut en sms til innbyggernes smarttelefoner hvor man erklærte en «krisesituasjon».

Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann oppga under gårsdagen at «minst tre gjerningsmenn» befant seg på flukt etter skyteepisodene, ifølge Bild. Den opplysningen ble senere på natten tatt tilbake da myndighetene opplyste at man ikke lette etter flere gjerningsmenn.

Politiet i byen oppfordret under terrordramaet mennesker i Müchen å unnvike områdene rundt kjøpesenteret og alle andre offentlig plasser i storbyen.

«Bli værende i deres leiligheter. Forlat gatene!», kunne man lese på politiets Twitter-konto.

I sentrale München var det ifølge opplysninger panikk blant innbyggerne på kvelden. Mennesker skrek og gråt og tungt bevæpnet politi forsøkte å opprettholde orden, rapporterer BR24.

Les mer: Muslimsk terrorgruppe: «Forsøk å bare drepe hvite mennesker»

D

FANGET PÅ FILM: Den iranske terroristen ble fanget på film av beboerne i en blokk i nærheten av kjøpesenteret. Man kan se ham holde en pistol i hånden, som han senere bruker mot en gruppe mennesker som snakker til ham. (Foto: Twitter).

All kollektivtrafikk ble stengt ned

Hele kollektivtrafikken i München, pluss store deler av taxitrafikken ble stengt ned etter opplysningene om terrorangrepet, skriver Bild. Mange restauranter holdt også stengt på kvelden på grunn av urolighetene.

En ansatt på et apotek fortalte at hun hørte skyting på kjøpesenterets grunnplan. Flere personer sprang i panikk og politiet oppfordret ansatte å bli igjen i butikkene.

– Vi får ikke gå ut, forklarte hun til media.

Terrorangrepet skjer bare dager etter at et såkalt enslig flyktningbarn, som tros ha koblinger til den muslimske terrorgruppen IS, ble skutt og drept av politiet da ha gikk til angrep på uskyldige togpassasjerer med kniv og øks utenfor byen Wurzburg.

Les mer: Flyktningbarn angrep togpassasjerer med øks i Tyskland – skrek «Allahu Akbar»

D

ET OFFER LIGGER DEKKET TIL: Et av Ali Sonbolys ofre ligger dekket til på gaten i München. Den iranske terroristen står for det fjerde terrorangrepet i Vest-Europa på kun åtte dager.

Relatert: