Site icon Lykten

Sophie (16) slått ned av tre innvandrere – mistet følelsen i beina

Det var rundt 17.30-tiden på mandag at Sophie (16) var på vei til trening. Hun tok bussen og idet hun gikk av, så oppdaget hun en sølvgrå bil som fulgte etter henne. Jenta forsøkte å løpe ifra bilen, men ble raskt innhentet og tre menn hoppet ut av bilen og fikk tak i henne.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Hendelsen skal ha funnet sted i kommunen Kungsbacka, noen mil sør for Gøteborg.

Jenta ble så overfalt og utsatt for svært grov vold. Mennene skal ha kastet henne opp mot vegg og slått henne. De fortalte 16-årigen at hvis hun gjorde motstand, så skulle hun få angre.

Deretter begynte de å slå henne i ansiktet med knyttnevene.

Les også: Somalier i Sverige voldtok 11 år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnsstraff

KUNGSBACKA: Kungsbacka er en idyllisk kommune med ca. 20.000 innbyggere. Men på to dager har innbyggerne opplevd to grove overgrep mot en 15-åring og en 16-åring. Begge jentene ble grovt overfalt og mishandlet av det som beskrives som «tre utenlandske menn. Nå anbefaler  politiet i kommunen kvinner om å være forsiktige når de går ute. (Foto: en.White.se).

Mennene skal ikke ha forsøkt å dra henne inn i bilen eller rane henne. De tok heller ikke hennes mobiltelefon, slik at hun fikk ringt sin mor.

Etter mishandlingen ble Sophie kjørt til det lokale sykehuset, men der fant man fort ut at tilstanden var mer alvorlig enn først antatt. Hun kunne ikke føle eller bevege beina sine. De sendte henne så videre til Salhgrenska universitetssjukhuset, der hun nå blir behandlet av en nevrolog.

Les også: Asylinnvandrer mishandlet og urinerte på 7 år gammel jente i Sverige

Jenta var så skadet at hun ikke kunne avhøres av politiet i tiden etter angrepet. I ettertid har det kommet frem at det skal dreie seg om «tre personer av utenlandsk opprinnelse». De skal ha vært i 25-års alderen og to av dem skal ha hatt skjeggvekst og ikledd «store jakker».

Jenta skal ha sagt at hun ikke kjente mennene og familien avviser at det skal kunne være noe sjalusi eller tidligere kjæreste som står bak.

Familien har ennå ikke fått noen klar beskjed om hennes skader.

– Hun er blå i ansiktet etter knyttneveslagene og har ingen følelser i beina. De her gjort undersøkelser på hennes reflekser, men vi vet ennå ikke hva som kommer til å skje. Vi får den beskjeden når den kommer.

Les også: “I’m gonna fuck you Swedish girl” – så overfalt og voldtok asylsøkeren henne

Foreldrene sitter nå på tur hos datteren sin og støtter henne i denne vanskelige tiden.

– Det føles vanskelig å se fremover, vi tar dette time for time. Vi forsøker å leve i nåtiden for å ikke bryte helt sammen, sier Sophies mor, til Aftonbladet.

På sosiale medier har noen kommentert at Sophie ikke ser «svensk» ut, men hennes mor forteller til svenske medier at hennes far er engelsk, men at hun selv er helsvensk.

Angrepet skjer kort tid etter at en annen ung jente i 15-års alderen også skal ha blitt alvorlig mishandlet i Kungsbacka. Dette angrepet fant sted på tirsdag kveld. Det skal da også ha dreid seg om tre menn som kastet seg over jenta. Under dette overfallet skal mennene ha forsøkte å rive av henne klærne. Jenta skal imidlertid ha klart å komme seg løs og løpe vekk fra mennene.

Les også: Rektor på svensk skole la lokk på voldtekt i skolegården på grunn av overgripernes etniske bakgrunn

Ifølge 15-åringen skal alle de tre mennene være av utenlandsk opprinnelse. Politiet i Kungsbacka jobber nå utifra teorien om at det kan være samme gjeng som angrep Sophie dagen før.

Svensk politi har nylig gått ut og advart kvinner mot å bevege seg ute alene i flere områder i Sverige, etter rekke grove overfall mot kvinner. Blant annet skal man ha registret minst seks ulike seksuelle angrep mot kvinner i byen Östersund, utført av utenlandske menn.

Det har også kommet frem at svenske medier har valgt å ikke ta med Sophies og politiets beskrivelse av gjerningsmennene som «utenlandske» i sine omtaler av saken.

Les også: 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

POLITIET: Slik ser politiets omtale ut av saken. Går man inn på Aftonbladet sin omtale av saken, har man imidlertid valgt å utelate dette for sine lesere. Dette reageres det sterkt på i svenske sosiale medier. (Foto: Twitter).

Les også: Det brutale drapet på Elin Kratz

Exit mobile version