Site icon Lykten

Steinkastende migranter møttes av polske vannkanoner

(Faksmilie / Samnytt)

På mandag rapporterte den svenske nettsiden Samnytt at migrantene fortsetter å forsøke å bryte gjennom grensen mot Polen, men stoppes og slås tilbake av polsk politi og militære styrker. Under natten ble stemningen hatsk mellom soldatene på begge sider av grensen. På Hviterussisk side førtes migrantene mot gjerdet, mens man utvekslet forulempelser fra begge sider.

Les også: «Flyktninger» betaler 200.000 kroner for å komme til Europa

På tirsdag eskalerte det hele ytterligere med steinkasting fra Hviterussisk side og migrantene, og vannkanoner og tåregass på polsk side. Polsk politi skal også ha registrert at migrantene kastet tåre- og sjokkgranater på de polske styrkene.

«Dette er ikke granater migrantene hadde med seg fra Irak eller Afghanistan, men som de har fått fra de hviterussiske soldatene, som de igjen kastet og brukte slynger for å skade våre soldater og politimenn med», sier en talsmann for det polske politiet.

Det skal være ca. 15.000 polske soldater på grensen i skrivende stund. Minst 12 av dem skal ha blitt skadet og flere ført til sykehus med en alvorlig hodeskader som følge av migrantenes stein- og granatkasting.

«Vi reiser ikke tilbake til Irak, vi er 100 prosent, 200 prosent sikre. Vi skal bli her. Vi enten dør eller så åpner de grensen», sa en migrant til media.

Samtidig har Irakiske myndigheter uttalt at de forbereder en evakuering av sine borgere for de som ønsker å returnere ti lrak. I Hviterussland sier presidenten og diktatoren Aleksander Lukasjenko at hvis ikke EU åpner en såkalt humanitær korridor, så kommer han til fly migrantene direkte til Tyskland.

Exit mobile version