Site icon Lykten

Svensk jente forblødde nesten under gjengvoldtekt – nå glorifiseres dømt innvandrer-rapper i svenske aviser

(Skjermbilde / Fria Tider / Expressen).

Det er det uavhengige nyhetsnettstedet Fria Tider som har gått nøye gjennom Expressen-journalisten Nina Svanbergs reportasje i en av Sveriges største dagsaviser. Her intervjues den omtalte «Dødspatruljens» leder, Mehdi Sachit (25), under nærmest fan-lignende omstendigheter, som en pop-stjerne.

Fria Tider ramser opp en rekke detaljer fra den kriminelle innvandrerens fortid og forteller at dette ikke er første gangen etnisk svenske kvinner i massemedia lager spennende reportasjer med tungt kriminelle innvandrere fra MENA-land. (Midt-Østen og Afrika, red. anm.), og viser til en rekke lignende intervjuer fra statskanalen de siste årene.

«Du er veldig populær, vet du det?», spurte blant annet statskanalens Erika Nielsen, den tungt kriminelle rapperen Haval Khalil i 2020.

Les også: «Dødspatruljen» setter skrekk i Skandinavia

Felles for intervjuobjektene er altså at de har vært involvert i svært grove kriminelle handlinger. Expressens Nina Svanberg velger å ikke informere sine lesere om at hennes intervjuobjekt var med på det som omtales som Sveriges mest brutale gjengvoldtekt av en etnisk svensk tenåringsjente. Jenta var nære å dø av blodtap i underlivet.

Her er et eksempel på hva rapperen Mehdi «Dumle «Sachit (25) har blitt dømt for.

Den 19. juni, 2014, kidnappet en innvandrergjeng med seg en svensk tenåringsjente til en en liten hytte i en kolonihage i et innvandrertett område i Stockholm. Der ble jenta voldtatt vaginalt og oralt, blant annet med en pistol som de brukte for å skjære i stykker hennes underliv, slik at jenta nesten blødde i hjel. 

Dette velger Expressens Nina Svanberg og hennes fotograf Anna-Karin Nilsson å helt utelate, mens de spør spennende og hyllende spørsmål om hans musikk og forsøker å glatte over dommen for den grove voldtekten. Derimot tas det artistiske bilder i kjelleren, det brukes fargefilter på bildene og leseren villedes med et nærmest hipt og glamorøst portrettintervju.

At etniske skandinaviske jenter ansatt hos massemedia føler seg tiltrukket av og selv innleder forhold til de kriminelle innvandrerne er ikke uvanlig. Sanna Drysén fra SVTs Ekot program intervjuet den dømte islamisten Raad Al-Duhan, samtidig som hun hadde et hemmeligholdt seksuelt forhold til ham.

I Norge innledet den nåværende TV2-redaktøren Karianne Solbrække et forhold til den terrordømte islamisten Arfan Bhatti, samtidig som han var siktet for å beskutt synagogen i Oslo med et automatgevær. Han hadde også allerede et langt rulleblad og var kjent som en jihadist av politiet og PST. Dette fikk ingen konsekvenser for Solbrækkes karriere i et av Norges største mediehus.

Relatert:

Exit mobile version