fbpx

Voldtok 12-åring til hun blødde fra underlivet – dømt til en ukes samfunnstjeneste

Etter en kort tids grooming på den populære appen Snapchat lykkes 17-årige Mikael Shaba å lure med seg en 12 år gammel jente ned i kjelleren i blokken der han bor. Der voldtok han jenta brutalt til hun blødde fra underlivet. Han skrøt deretter av overgrepet foran sine venner. 

Nå har retten i Eskilstuna (Saksnummer B 1850-18) kommet frem til at voldteken av 12-åringen skal straffes med ca. en ukes ungdomstjeneste og samtaler med sosialassistent.

Les også: Rekordår for voldtekter i Sverige

Les også: BANANREPUBLIKKEN SVERIGE: Siktede i nok en gjengvoldtektssak frikjent

Det var den 21. juni i 2018 at Mikael Shaba avtalte å møte den 12-årige jenta og en av henne jevnårige venninner i Strängnäs, der samtlige bor. Han foreslo at de skulle oppholde seg litt i kjelleren i boligen hans, hvor han hadde satt inn en sofa og der jenta kunne lade mobilen sin.

Nede i kjelleren gikk Mikael raskt til angrep på jenta. Han presset henne opp mot veggen, dro av buksene hennes og kjørte flere fingre inn i hennes underliv slik at hun begynte å blø. Deretter presset han brutalt inn sitt kjønnsorgan i jenta, som forårsaket store smerter og ytterligere blødning.

Venner av Shaba som møtte ham etter voldtekten har vitnet at han holdt opp sine blodige hender og sa at jenta var «trang». Tingretten konstaterer at han har skrytt til sine venner stolt over at han har hatt sex med en ung jente som var jomfru.

Men det stoppet ikke bare med voldtekten. Mikael skal under voldtekten også ha utsatt jentas kropp for annen fysisk vold slik at hun fikk blåmerker på kroppen.

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig på skolen i Sverige – foreldrene fortviler

Les også: 10 år gamle svenske jenter voldtatt av muslimer på skolen

«Kommer fra et annet land»

I avhør med politiet skal jenta ha fortalt at hun visste hvem han var før han kontaktet henne på Snapchat. Hun opplyser også at han «kommer fra et annet land», men ikke visste hvilket land dette var. Hun fortalte videre at hun etter voldtekten skal ha veldig vondt i underlivet som «sprakk opp» og har vanskeligheter med å gå normalt.

Jenta turte imidlertid ikke å fortelle sine foreldre hva som hadde skjedd. Et antall dager senere kom hendelsen ut, da hennes storebror fikk høre om det etter å ha hørt Mikael og hans venner snakke og le om voldtekten. Jentas mor ble så informert og politianmeldte saken.

Jenta opplyser at Mikael Shaba godt visste at hun bare er tolv år gammel. Mikael Shaba selv fortalte under rettssaken at han trodde hun var 15 år gammel, og nektet samtidig at han overhodet skal ha truffet eller hatt sex med henne. Skadene hun fikk i underlivet skal hun ha påført seg selv, hevdet han.

Jenta skal også ha hatt en vanskelig tid psykisk etter voldtekten og hatt over 40 møter med en psykiater, samt mistet så mye hår at hun har store åpne områder på hodet. Hun skal også ha blitt kalte «hore» av Mikael Shabas venner, samt blitt kalt en løgner. 

Les også: Somalier voldtok 12-år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnstjeneste

Les også: Sverige: Dømt for brutal voldtekt av 15 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Slipper fengsel på grunn av lav alder

Retten i Eskilstuna slår fast at lovbruddet har en strafferamme på to års fengsel, noe som er minimumsstraffen for voldtekt mot barn, der straffeskalaen går fra 2 til 6 års fengsel. På grunn av Mikael Shabas unge alder anser imidlertid domstolen at han ikke skal dømmes til fengsel i det hele tatt, ei heller til lukket ungdomsanstalt.

Domstolen resonnerer også at Mikael Shabas bør gis 50 prosent strafferabatt på det antall timer ungdomstjeneste han skal idømmes og besluttet derfor på 50 timer istedenfor 100. Årsaken til nedgraderingen er at det skal anses som endel av straffen at Mikael Shaba måt delta i et samtaleprogram ifølge en opprettet ungdomskontrakt. Konkret består dette ifølge et vedlegg til dommen at han ved 15 tilfeller skal prate med en sosialassistent i 45 minutter om vold.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Gruppevoldtok jente (13) til hennes underliv sprakk – nå får de kraftig redusert straff

Mikael Shaba er tidligere dømt for ulovlig bruk av kjøretøy.

Svenske medier har tidligere brukt Mikael Shaba som et foregangseksempel på god integrering som innvandrer til Sverige.

Shaba er et arabisk og muslimsk navn, men det er uklart hvilket opprinnelsesland 17-åringen har

Les også: 11-årig jente voldtatt i Sverige – overgriperne går fri og ler henne opp i ansiktet

Les også: SVERIGE: 65-årig kvinne fikk fengselsdom for Facebook-innlegg – muslim som voldtok 13-åring fikk samfunnsstraff

Kilde: Samnytt

Relatert:

Facebook Comments