Site icon Lykten

Svensk statsminister jagd vekk fra drapsplass

Den svenske statsministeren Stefan Löfven fikk alt annet en positiv mottakelse når han sist uke reiste for å bevitne åstedet for massakeren i Gøteborg.

Et antall mennesker presset seg på Lövfens følge og konfronterte lederen for Socialdemokraterna. Lövfen ble blant annet anklaget for å kun være der for å få PR. En av de fremmøtte spurte følgende til statsministeren:

– Stefan, Stefan, hva heter de personene som er døde, vet du det, vet du det?

SINTE INNVANDRERE: En stor mengde med innvandrere dukket opp under statsminister Stefan Löfvens besøk. De konfronterte lederen for Socialdemokraterna med den voldelige utviklingen i det svenske samfunnet.  Löfven måtte til slutt forlate drapsplassen pga. den misfornøyde folkemengden. (Foto: Youtube).

Flere lurte på hvorfor Sverige har blitt et land hvor man ikke lenger kan føle seg trygge når man er ute og går tur eller sitter på restaurant og spiser mat.

Til slutt ble trengselen og stemingen så truende at livvaktene til statsministeren valgte å ta ham fra plassen.

Internt oppgjør blant innvandrergjenger

Det var sist onsdag at et internt oppgjør i den svenske kriminelle underverdenen førte til to døde og mellom 10-15 skadde etter at tre menn gikk inn på en tettpakket restaurant i Gøteborg og begynte å skyte med maskinpistol.

– Det kom inn to personer med kalasjnikover og begynte å skyte, sier et øyenvitne som satt ved et bord inne på restauranten.

– De skjøt til høyre og venstre, men de hadde bestemt seg for hvem som skulle skytes, sier et annet vitne.

To personer skal ha blitt skutt ihjel inne på restauranten. De skal være 20-25 år gamle. Den første meldingen skal ha kommet inn til politiet klokken 22.23 på onsdag kveld.

Tilsammen ble 10 ambulanser og 20 politibiler sendt til drapsplassen.

ALLAH AKBAR: Et minnekort for de drepte vitner om et kriminelt miljø som ikke har opphav i Sverige. (Foto: Youtube).

18, 20 og 27 år gamle

De tre mennene som er arrestert av politiet skal være henholdsvis 18, 20 og 27 år gamle. Tingretten i Gøteborg skal ha gitt politiet til 2. april med å fremlegge nok bevis til å sikte de arresterte.

Bråk på sykehuset

Bråket var imidlertid ikke over på restauranten. På sykehuset hvor de skadde innvandrerne ble behandlet skal det ha oppstått håndgemeng mellom opprørte «unge menn» og politi og vektere som passet på.

Det skal ha vært en svært truende stemning med grupper av innvandrere som sto rett utenfor inngangen til akuttmottaket. Politiet var der med 20 til 30 personer for å ha kontroll over situasjonen.

16 maskinpistoler og 30 kilo sprengstoff

Politiet i Gøteborg har siden september i 2014 hatt et prosjekt gående kalt «Trygg i Gøteborg». Dette har ført til at man har beslagelagt 16 maskinpistoler, 67 pistoler, 30 kilo sprengstoff, 40 kilo amfetamin og en mengde kikkertsikter og elektrosjokk-våpen. Prosjektet har så langt kostet skattebetalerne over 80 millioner kroner.

MASKINPISTOLER: Store mengder maskinpistoler, pistoler og andre farlige våpen har blitt beslaglagt fra innvandrergjengene av svensk politi de siste månedene. (Foto: Politiet).

Det skal også ha oppstått minst tre bilbranner i nærområdet rundt drapsplassen natten etter mordene.

En innbygger som ble intervjuet sa følgende til pressen:

– Man blir redd. Det skjer ting her nesten hver dag, men dette ser ut til å være noe helt spesielt. Det var svært mange ambulanser og politihelikoptere. Man ønsker å flytte herfra. Det er helt jævlig.

Norske medier: «Gjenger» og «menn»

Norske medier har konsekvent unnlatt å omtale drapsmennene og de drepte som innvandrere og heller brukt betegnelsen «gjenger» og «menn». NRK hadde blant annet skytingen som hovedsak på kveldsnytt og i et over fem minutter langt innslag med intervjuer og reporter på åstedet så nevnte man ikke de involvertes etniske bakgrunn med ett ord. Man fokuserte imidlertid mye på at dette handler om «gjengers» ønske om å ta territorier for å selge narkotika og bedrive annen kriminalitet.

Frieord.no skrev for to uker siden om hvordan tre personer ble skutt og drept i det som anses å være et annet internt oppgjør i den kriminelle underverdenen i Sverige. To av de drepte, samt de to gjerningsmenne var av utenlandsk opprinnelse. Den siste personen som ble drept var en etnisk svensk jente som var kjæreste med en av de utenlandske mennene.

SIKTET FOR DRAP: Mark Saliba er en av de to siktede drapsbrødrene som skal stå bak et trippel-drap i Uddevalla for bare noen uker siden. En av de drepte skal ha vært en 18 år gammel svensk jente som var kjæreste med en av innvandrerne. Nå har et nytt gjengrelatert drap rystet Sverige. (Foto: Privat).

Relatert:

– De drepte i Uddevalla: Ala’ (21), Rawand (22) og Emme (18).

– Sverige, Nordens svar på Texas

– Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

– Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

– Politimann forlatt av sine egne i Sverige

– Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

 

Exit mobile version