Site icon Lykten

Svenske Katarina (53) reddet jente fra overfallsvoldtekt – ble selv mishandlet

En historie fra det nye Sverige kom ut denne uken da en kvinne i 50-årene i Stockholm måtte trå til for å redde en 17-åring fra å bli voldtatt bak et garasjeanlegg der hun bor.

Det skal ha vært to menn i 20-års alderen som holdt på å sparke og dra en 17-åring i håret, mens hun skrek. Mennene skal ha begynt å dra av jentas klær, da de ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Katarina Eriksson (53) hadde glemt mobiltelefonen sin og var på vei tilbake til parkeringsplassen da hun hørte skrik og bråk bak garasjeanlegget.

I det hun går rundt bygningen ser hun mennene i full gang med angrepet på 17-åringen.

Katarina, som selv er mor til en ung kvinne, tar løpefart og angriper de to mennene. Hun sparker en av dem så hardt hun klarer. De blir overrasket, men en av dem rekker å slå tilbake og treffer Katarina midt i ansiktet.

Les mer: Sophie (16) slått ned av tre innvandrere – mistet følelsen i beina

REDDET UNG JENTE FRA VOLDTEKT: Katarina Eriksson oppdaget at to menn var i ferd med å voldta en 17 år gammel jente bak garasjeanlegget der hun bor. Katarina løp imidlertid ikke etter hjelp, men valgte å ta saken i egne hender og angrep like godt voldtektsmennene. Det førte til at hun selv ble slått i ansiktet. Men det hele endte godt da hun fikk avbrutt overfallsvoldtekten og reddet jenta. (Foto: Privat).

Slaget var hardt, og det mørkner for kvinnen. Men av ren kraft og vilje klarer hun å komme seg på beina igjen og får revet 17-åringen opp fra bakken. Sammen løper de så fort de kan fra plassen og tilbake til bilen, hvor de ringer politiet.

Katarina forteller til svensk media at hun trodde hun skulle dø da hun ble slått i ansiktet og falt til bakken. Hun trodde da at de begge skulle dø.

– Da kjente jeg; nå dør jeg. De kommer til å sparke meg ihjel, dette er slutten. Skal jeg virkelig dø på denne måten, forteller hun til P4 Stockholm og forklarer at sjokket over hendelsen først kom dagen etterpå.

Kvinnen sier allikevel at hun skulle gjøre det samme en gang til, hvis det var nødvendig.

Les mer: Svensk jente gjengvoldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Stor oppmerksomhet på Facebook

Hennes datter, Emilia, har lagt ut saken på sin Facebook-side, noe som har skapt stor oppmerksomhet på såvel sosiale som riksdekkende medier.

Så langt har Facebook-innlegget til Emilia blitt delt over 21.700 ganger og fått (det samme antallet) 21.700 kommentarer.

Det informeres ikke i artikkelen eller på datterens Facebook-innslag hva slags etnisitet eller bakgrunn voldtektsmennene hadde, men politiets statistikker fra denne type kriminalitet tyder på at det er snakk om ikke-etniske svenske menn.

STOLT: Emilia Eriksson er stolt over sin mor og har valgt å dele historien på sosiale medier. Det har gitt enorm respons.

Relatert:

Exit mobile version