Site icon Lykten

Svenskene håner makta etter moskebrann-avsløringer

Det viser seg altså at moskebrannen i Eskilstuna i Sverige 1. juledag ikke var et attentat.

BAH KUHNKE. Kultur og demokratiministeren i den svenske regjeringen, Bah Kuhnke, mente at «ingenting kunne være alvorligere» enn frityrbrannen i moskeen. (Foto: Nyheteridag.se)

De venstreliberale opinionsmakerne får nå virkelig gjennomgå på Twitter, Flashback og andre sosiale medier i Sverige etter at de forsøkte å legge skylden for moskebrannen i Eskilstuna på innvandringskritikere, Sverigedemokrater og svensker generelt.

På Twitter har noen laget taggen #fritösgate der mange nå twittrer om det pinlige mediekjøret som oppsto ved juletider i fjor. På diskusjonssiden Flashback har de åpnet en egen diskusjonstråd der man kan legge ut vitser, limericker og samfunnssatire rundt hendelsen. En av de mest kreative limerickene lyder:

«Det var en fritös som orsakade besvär,
när anti-rasister mot sanningen satt sig på tvär.
De skrek ‘moskén står i lågor,
nu besannades våra farhågor’
Men pyroman-nazisten visade sig vara imaginär.»

HARDT UT. Expressen la som vanlig ingenting i mellom og mente at moskeene nå måtte få politibeskyttelse etter brannen. (Foto: Nyheteridag.se).

Andre ordtak som raljerer med den antirasistiske bevegelsen lyder «fetts (hets) mot folkgrupp» og «ingen frityrgryter i våre gater».

SVT dementerte i dag opplysningene fra Eskilstuna-Kuriren om at brannen startet i en frityrkoker. Det er derimot klart at brannen ikke var påsatt og den eksakte brannårsaken er ennå ikke offentliggjort.

KRISESTEMNING. Alt fra statsstøttede «antirasister» til toppolitikere gikk hardt ut i media etter brannen 1. juledag. (Foto: Nyheteridag.se).

Den svenske Moderat-politikeren Hanif Bali gikk ut med følgende Twitter-melding:

Exit mobile version