Site icon Lykten

Sverige: Kriminelle bomber biler og boliger til politiansatte

ILLUSTRASJONSBILDE. (Pixabay)

Det er politiets innsatser mot landets gjengkriminelle som gjør at myndighetenes ansatte får flere og flere trusler og «påvirkningsforsøk»

Og angrepene har blitt grovere.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Blant annet blir politiets biler bombet.

«Det er dessverre samfunnsutviklingen vi har hatt de siste årene og det merker vi på våre oppdrag også. Vi har hatt visse oppdrag der vi har hatt eksplosjoner på biler og hos våre ansatte. Vi merker at det har blitt betydelig grovere», sier Patric Granath, sjef for beskyttelsesenheten ved Polismyndighetet, til Ekot.

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

GRANATANGREP MOT POLITIBIL. Det satt fire betjenter inne i bilen da den ble utsatt for et granatangrep fra en kriminell innvandrer i 2015. De overlevde takket være at bilen hadde forsterket karosseri og ruter. (Foto: Politiet).

I helgen ble et flerfamiliehus i Uppsala bombet og politiet tror at granatangrepet var rettet mot en politiansatt boende i huset.

Akkurat nå finnes det rundt 80 tilfeller med beskyttelsestiltak for politiet. Og antallet øker, ikke minst under politiets operasjon Rimfrost.

Angrepene rettes mot både politiet, den ytre tjenesten og mot etterforskere.

Ifølge politiet kartlegges myndighetenes ansatte og deres familier av gjengene. Når de kriminelle truer politiet på gaten så uttaler gjengene politiets navn og adresser, som en trussel.

Så og si alle de kriminelle gjengene i Sverige består av personer med ikke-svensk bakgrunn.

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Les også: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

Exit mobile version