Site icon Lykten

SVERIGE: Gjengleder HENRETTET med skudd mot hodet i Kista

Rett etter klokken 22 på onsdagskveld fikk politiet inn en alarm om at to personer hadde blitt funnet skuddskadet i Själlandsgatan i den beryktede bydelen Rinkeby-Kista i nordvestre Stockholm.

Ifølge svenske medier skal begge mennene ha blitt henrettet fra kloss mens de satt inne i bilen. Begge skal ha blitt truffet i hodet.

Det er nå avslørt at en av de drepte skal være Merhawi Aregai (26).  Aregai skal være en av lederene av det beryktede innvandrer-nettverket «Lejonen».

DREPT: 26-årige Aregai skal ha vært en multikriminell forbryter med svært langt rulleblad. (Foto: Facebook).

Ifølge Expressen skal nettverket være kjent for sin narkotikarelaterte kriminalitet i forstedene i Stockholm.

Aregai skal ha hele 19 saker på rullebladet, blant annet ran, mishandling, vold mot tjenestemann, kidnapping, grov våpenforbrytelse og grov narkotikaforbrytelse.

Flere av de involverte i Lejonen-nettverket skal i 2015 ha blitt dømt til lange fengselsstraffer for salg av kokain. Aregai slapp imidlertid unna dom for denne saken, men fikk to år for en annet narkotikarelatert forbrytelse. Han slapp løs det samme året.

Aregai ble pågrepet og arrestert bare en måned etter å ha sluppet ut. Politiet fant 26-åringen gående i Stockholm sentrum med en skarpladd pistol.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: KAOS I SVERIGE: opptøyer og plynding i Rinkeby – politiet skjøt for treffe

En sølvfarget bil skal ha blitt sett kjørende fra plassen etter skytingen og deretter truffet en annen bil, før den forsvant videre.

De to personene ble begge kjørt til sykehuset av politiet for å bli behandlet for sine skader, men iløpet av natten bekreftet politiet at begge døde av skadene sine.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

– Det er menn i 20-års alderen, forteller politiets pressetalsmann Lars Byström til Fria Tider på torsdag morgen.

Han forteller også at drapsplassen ble sperret av under kvelden og natten for tekniske undersøkelser. Politiet har brukt store ressurser på saken og blant annet gått fra dør til dør i området for å få mer informasjon om episoden.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

BERYKTET: Rinkeby-Kista har en svært høy andel innvandrere. Drap, bombeangrep, narkotikaoppgjør og muslimsk ekstremisme har fått grobunn i bydelen de siste tiårene. (Foto: Frieord.no).

– Jeg er helt overbevist om at vi kommer til å finne forbindelser til tidligere kriminelle handlinger i området, det gjør vi ved alle hendelser, sier Carina Skagerlind, pressetalsperson ved Stockholmspolitiet til Expressen.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Det er stor sannsynlighet at drapene kommer i forbindelse med et oppgjør i den kriminelle underverden i Stockholm som i all hovedsak består av innvandrere fra ikke-vestlige eller muslimske land.

Ingen har ennå blitt pågrepet for dobbeltdrapet.

Ifølge Expressen skal Aregais gjeng Lejonen ha ligget i «blodig konflikt» med gjengen Brödraskapet, noe som har ført til en rekke skuddutvekslinger og knivangrep mellom gruppene. I 2016 ble en av lederne i Brödarskapet skutt og drept utenfor en Ica Maxi-butikk i Barakarby, noe som skal ha ført til at volden sluttet.

Men nå forteller politiet at nye kriminelle gjenger har kommet til i miljøet og at det har oppstått konflikter mellom disse.

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Les også: 23-åring henrettet på åpen gate – mistenkes for å ha deltatt i grov gruppevoldtekt

47 uløste drap i Stockholm

Ifølge Aftonbladet har fem personer blitt drept i løpet av 36 timer i Stockholm. Totalt pågår det 12 gjengkonflikter i hovedstadsområdet og politiet etterforsker 47 drap.

Stockholmspolitiet begjærer nå forsterkninger for å klare belastningen.

– Vi kan ikke utelukke ny kriminalitet, sier Patrick Ungsäter, politisjef for Stockholm nord.

BER OM HJELP: Politisjef i Stockholm, Patrick Ungsäter, ber nå om hjelp for å stoppe innvandrervolden i hovedstaden. Stockholmspolitiet etterforsker hele 47 drap, 5 bare de siste dagene. (Foto: Politiet).

Frieord har tidligere skrevet om et klokkeran på kjøpesenteret «Gallerian» i Kista.

DOBBELTDRAP OG VÆPNET GULLSMEDRAN: Kista opplever en ny hverdag etter at svenske politikere drastisk har endret den etniske demografien i bydelen. (Foto: Frieord.no).

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Exit mobile version