Site icon Lykten

Sverigedemokraterna får 26.7% – størst i Sverige

Sverigdemokraterna fosser frem og får så mye som 26.7 prosent på de siste meningsmålingen utført av YouGov. På Sentio sin måling får de 26.8.

– Det er helt fantastiske tall, sier SD’s gruppeleder i riksdagen, Mattias Karlsson, til nettstedet Nyheter Idag. Han påpeker at det virker som om svenske velgere har innsett at SD er det eneste partiet som tar innvandringskrisen på alvor og som gjør alt i sin makt for å redde landet.

Les også: Sverigedemokraterna det største partiet i Sverige

ENNÅ HØYERE TALL: Også på Sentio sine målinger er Sverigdemokraterna størst. Ikke nok med det, de måles ennå høyere enn på Yougov sine målinger, med 26.8 prosent. (Foto: Sentio.se).

Hvis disse tallene skulle blitt omsatt i riksdagsplasser så ville SD ha fått over 101 mandater, noe som bare er tre færre enn hele den rødgrønne regjeringen samlet ville hatt.

Samtidig som SD fortsetter sine fremganger blant velgerne, så går både Socialdemokraterna og Moderaterna tilbake. Bare 22 prosent av velgerne hadde stemt på Socialdemokraterna om det hadde vært valg i dag. Det er en nedgang på hele 9 prosentpoeng siden valget sist høst.

Mest trofaste velgere

Ifølge Sentio har også Sverigdemokraterna de mest trofaste velgerne. 95.5 av de som stemte på partiet ved siste valg, ville gjort det igjen om det var valg idag. Over en tredjedel av velgerne til tidligere statsminister Fredrik Reinfeldts Moderaterna, har vendt partiet ryggen. Størst tap har imidlertid Miljøpartiet som har mistet over 50 prosent av velgerne fra sist valg.

SD har også flest velgere blant de såkalte «sofa-velgerne», altså de som ikke vanligvis stemmer.

Må låne 2 milliarder

Samtidig som det Sverige-vennlige og innvandringskonservative partiet går sterkt fremover, så sliter den svenske rødgrønne koalisjonen med å betale for politikken sin. Det har nå kommet en søknad fra Migrationsverket om å få låne to milliarder svenske kroner.

Dette for å «dekke de ekstrakostnader som Migrationsverket beregnes å ha fra 1. august til 31. desember i år, på grunn av det økende antallet asylsøkere».

Det var den 5. november at Migrationsverket på regjeringens anmodning fikk i oppdrag å søke nødmidler fra EU-kommisjonen. Pengene skal finnes i EUs AMIF-fond, og utgjør en særskilt pott som kommisjonen håndterer.

Pengene skal går til Migrationsverkets ekstrakostnader med boliger, mat og andre utgifter.

Sverige skal ha tatt imot over 180.000 flyktninger og asylsøkere så langt i år.

Relatert:

– Brakvalg for Sverigedemokraterna

– Sverigedemokraterna med historisk høy måling

– Suksess for Jimmie Åkesson i Norge

– Dagen demokratiet døde i Sverige

– Det semi-totalitære Sverige

– «Vi kommer ikke til å ha råd til så mye annet enn innvandring fremover»

Exit mobile version