Site icon Lykten

Syke, eldre og barnefamilier kastes ut for å gjøre plass til flyktninger

Pensjonister, syke og rusavhengige i Tyskland kastes nå ut fra et boligområde bygget for de arbeidsledige og syke på 1960-tallet. Mange ble boende der i lange perioder.

Ifølge det tyske tv-temaet som besøkte området så har mange beboere giftet seg, fått venner og etablert seg.

Nå har tyske myndigheter bestemt at noen av de 800.000 flyktningene som er ventet til landet skal bosettes i nye leiligheter og hus som bygges i området.

Les også: Haugesund: vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

VENTER PÅ NYE LEILIGHETER: Flyktninger i Tyskland venter på nye leiligheter og hus som tyske myndigheter vil gi dem. Dette kan gjøres fordi man kaster ut tyske syke, eldre og barnefamilier fra sine hjem for å gjøre plass til flyktningene.

En av beboerne som har bodd i Ludwigshafen, hvor boligene ligger, forteller at han har bodd der i over 40 år.

– Hvor skal vi dra? Jeg har bodd her i 40 år og nå kaster de meg plutselig ut.

En annen som blir intervjuet tør ikke å fortelle hvem som skal få sitt gamle hjem.

– Ja vi må ut for å lage plass for andre. Hvem er de? Det tør jeg ikke å si.

En tredje sier:

– Jeg må flytte ut, sånn at de kan få bygge et asylmottak her? Det finner jeg meg ikke i!

En kvinne som deler 80 kvadratmeter med sine fem familiemedlemmer sier det er lite, men koselig og rent der. Hun forteller at det vil bli umulig å få leid seg noe tilsvarende for en så rimelig penge som de nå betaler.

Les også: Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

TYSKE FAMILIER MÅ UT: En tysk familie på seks må flytte ut av sin leilighet for å gjøre plass for flyktninger. Situasjonen er ifølge moren helt håpløs. På slutten av dokumentaren har familien måttet flytte inn i en kjeller uten kjøkken, dusj eller sentralvarme. Flyktningene på sin side får bygget helt nye og moderne leiligheter.

De sosialt utsatte må gi plass for asylsøkere og innvandrere – et eksplosivt sosialt eksperiment, forteller journalisten fra tv-stasjonen. Med det store antallet flyktninger og innvandrere som årlig kommer inn i Tyskland og mangelen på sosialboliger og vanlige leieboliger, så forventer man store problemer i årene som kommer.

Må doble antall boliger

I Byer som Berlin trenger man å doble antall boliger for å klare de enorme folkemassene som ventes. Det er en umulig oppgave. Det hjelper heller ikke at mange av flyktningene er familier med mange barn, gjerne dobbelt så mange som en vanlig tysk familie har.

Allerede i dag må flyktninger vente minst tre år for å få en egen leilighet, og med de forventede 800.000 iløpet av dette året, så er kapasiteten sprengt for lenge siden.

Tilbake hos de tyske familiene, så blir tv-temaet tatt med til den tidligere intervjuede kvinnen sitt nye bosted. En kjeller uten dusj, uten sentralvarme.

Frustrasjonen er stor. Mannen i familien forteller at han ikke har noe imot flyktningene, men føler det svært urettferdig at han må flytte ned i en kjeller uten dusj, mens flyktningene får bygget nye leiligheter med kjøkken, dusj og sentralvarme.

Les også: Kaster ut pensjonister og småbarnsfamilier for å få plass til asylsøkere

Myndighetene tvangsovertar hus og leiligheter

Det mest sjokkerende spares til slutt i dokumentaren. I byen Thübingen forteller borgermester Boris Palmer fra Miljøpartiet, at man vil overta boliger fra eiere med tvang for å gi dem til flyktninger. Dette gjelder i all hovedsak de som eier leiligheter og hus som står tomme.

MAKT: Tyske myndigheter, her representert ved Miljøpartiet De Grønne i Tyskland, sier at folk ikke lenger kan kreve få beholde sine hus og leiligheter når det er så mange flyktinger som trenger et sted å bo. Borgermesteren ønsker å konfiskere hus i opptil seks måneder fra sine rettmessige eiere for å avlaste situasjonen. (Foto: Youtube).

– Du kan ikke si at ‘dette er min eiendom’, når det er så mange som trenger et sted å bo.

– Hele situasjonen er feil. Ingen hadde spådd at det skulle komme så mange mennesker. Hele systemet er iferd med å kollapse. Dette er sosialt sprengstoff, avslutter Palmer i intervjuet.

Også i Norge

Frieord.no har tidligere omtalt hvordan denne praksisen med å kaste ut mennesker fra sine hjem for å huse flyktninger også forekommer i Norge.

KASTES UT: 77-årige Inger Lehmann må nå finne seg et nytt sted å bo etter 18 år. Leiligheten hun leier fra Vestby kommune skal nå bli flyktningbolig. (Foto: Google maps).

Fra Frieord:

I Vestby Avis kan vi lese om den 77-årige Inger Marie Lehmann som nå har fått utkastelsesbrev fra Vestby kommune. Lehmann har leid leiligheten i Skades vei i over 18 år fra kommunen, uten en eneste betalingsanmerkning og har aldri vært sen med strømregningen.

Nå har kommunestyret i Vestby kommune bestemt at leiligheten hennes utelukkende skal være til bruk for flyktninger fra Syria eller andre land i Midtøsten og Afrika. Utkastelsesbrev er allerede sendt til 77-åringen.

Inger Marie gruer seg til å måtte flytte. Hun tenker på sommerdagene hvor hun har hygget seg i nabolaget med venner og bekjente og tryggheten av å vite at om det skulle skje noe så er det mange i nabolaget som kan trå til og hjelpe.

– Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det skal bli. Det blir to forskjellige verdener. Jeg hadde håpet å kunne bli boende her til den dagen hvor jeg faktisk trenger hjelp, sier Inger Marie Lehmann. (Sitat slutt).

Årsaken til at man nå tvangsflytter den 77-årige pensjonisten skal være at kommunen har påtatt seg å bosette opptil 50 flyktninger og trenger leiligheter.

Vestby kommune har vedtatt å bosette 50 flyktninger i årene 2014-2015, og disse skal gå gjennom det såkalte «introduksjonsprogrammet» som staten har sendt ut til alle landets kommuner.

Den største delen av flyktningene kommer fra Eritrea, men også land som Syria, Etiopia, Somalia, Irak, Sudan og Palestina skal bosettes i kommunen på bekostning av lokalinnbyggerne.

Ifølge en beredskapsplan fra UDI skal ikke kommunene lenger ha noe selvstyrerett over bosetting og plikter å bosette flyktninger og asylsøkere.

Ifølge UDI og IMDi må norske kommuner klare å bosette nesten 33.000 flyktninger og asylsøkere de neste tre årene.

Relatert:

– Haugesund: vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– Kristiansand tar imot ti ganger så mange flyktninger som Oslo

– Vil ha egne sykehjem for etniske nordmenn

– Legger ned skole for å få råd til flyktninger

– 77-årig pensjonist kastes ut for å gi plass til flyktninger

– Venstreradikale grupper vil tvinge kommuner til å ta imot flyktninger

Exit mobile version