Site icon Lykten

Syrisk asylsøker sprengte seg selv i luften på musikkfestival i Tyskland – elleve skadet

Ifølge nyhetssiden Nordbayern.de skjedde bombeangrepet utenfor en restuarant ved inngangen til festivalen der 2.500 mennesker var på besøk.

Selvmordsbomberen skal ha vært på vei inn i festivalområdet med en ryggsekk da han ble stoppet ved inngangen til restauranten. En kort tid senere fant eksplosjonen sted.

FANT SEKKEN: Politiet fant sekken som inneholdt eksplosivene etter at den syriske asylsøkeren detonerte bomben.

Det forekom tidlig spekulasjoner om et terrorangrep, men Die Welt rapporterte ved halv ett tiden på natten at kilder hos myndighetene oppga årsaken til eksplosjonen som en trolig gasslekkasje.

Ved 02.00-tiden bekreftet imidlertid Süddeutsche Zeitung at en bombe hadde forårsaket eksplosjonen.

Ifølge politiet og det bayerske innenriksministeriet skal den 27-årige araberen enn så lenge være det eneste dødsofferet etter selvmordsangrepet, skriver TV-kanalen Tagesschau på sine nettsider.

Myndighetene evakuerte tidlig de 2.500 deltakerne fra festivalen skriver Die Welt. Tungt bevæpnet politi patruljerte under kvelden og i natt gatene i byen, som ligger i Nord-Bayern, ikke langt fra storbyen Nuremberg.

UTEFESTIVAL: Alle de besøkende på festivalen ble evakuert etter bombeeksplosjonen. Hadde selvmordsbomberen fått komme inn på festivalområdet så kunne det fort ha blitt et blodbad.

Det tyske magasinet Spiegel rapporterer at hele den bydelen der eksplosjonen fant sted har blitt sperret av og at mennesker ikke kunne returnere til sine hjem før situasjonen var helt avklart.

På bilder som ble lastet opp på sosiale medier så kan man se en massiv innsats med brannmannskaper, ambulanser og politimenn i kamuflasjeklær og hjelmer. Over 200 politimenn og 350 hjelpemannskaper skal ha blitt utkommandert.

Eksplosjonen skal ha blitt oppgitt å ha vært»stor».

Asylsøkeren skal kun ha bodd i byen siden 2. juli, men skal allerede ha blitt registrert for to kriminelle forhold.

Asylsøkeren fikk lov til å bli i landet til tross for utvisningsvedtaket som følge av den ustabile situasjonen i Syria akkurat nå.

HER BODDE TERRORISTEN: Selvmordsbomberen skal være kjent for politiet fra flere kriminelle forhold. Han bodde på dette nedlagte hotellet i tre uker før han gikk til angrep på musikkfestivalen. (Foto: AP).

Aktor i byen uttalte til mediene etter angrepet at man ennå ikke visste om angrepet kan relateres til en islamistisk terrorgruppe.

Tyskland har sluppet inn en million asylsøkere

Etter ukens mange og grove terrorangrep utført av ikke-vestlige innvandrere i Tyskland, så vokser nå kritikken mot forbundskansler Angela Merkel og hennes beslutning om å slippe inn en million asylsøkere – først og fremst menn fra araberverdenen – til landet. Det skriver Daily Mail.

Når søndagskvelden gikk mot sin slutt så kunne Tyskland oppsummere en uke som startet med at et afghansk flyktningbarn på mandagen hogg og stakk et 20-talls togpassasjerer i Bayern.

Deretter skjøt en 18-årig iraner ihjel ni personer og skadet ytterligere et 20-talls personer utenfor et kjøpesenter i sentrale München på fredag.

I går ettermiddag hogg en syrisk asylsøker ved navn Mohamed ihjel en forbipasserende gravid kvinne i Reutlingen og skadet ytterlige to personer.

Uken ble avsluttet med et arabisk selvmordsangrep utenfor en musikkfestival i Ansbach.

KAOS OG DØD: Tyskland opplevde i går kveld ennå et uprovosert angrep mot sivile mennesker. Nok engang var gjerningsmannen en ikke-vestlig asylsøker fra et muslimsk land. (Foto: Daily Mail).

Voldtektsbølger over hele landet

Parallellt med de oppsiktsvekkende terror- og voldsepisodene pågår en ikke så mye omtalt kriminalitetsbølge mot tyske kvinner.

Den tyske utgaven av Fria Tider skal ha satt sammen en rekke politirapporter som viser hvordan voldtekter og annen seksuell asylvold akkurat nå har eksplodert over store deler av Tyskland.

Offisiell statistikk finnes ennå ikke tilgjengelig, men mye tyder på at sommeren 2016 blir den verste perioden når det gjelder tetthet av seksuelle overgrep som tyske kvinner har opplevd siden 1945.

Tyskerne har allikevel tålmodighet og mange vil fortsatt ikke kritisere verken forbundskansler Merkel eller innvandringspolitikken offentlig.

Da Storbritannia besluttet å forlate EU fikk Merkel uventet økt støtte, men det er en utvikling som kan vende, mener Frank Decker, statsviter ved universitetet i Bonn, som har uttalt seg om saken i Daily Mail.

Han mener blant annet at flyktningbarnet med øksen på toget i Bayern ble svært tett forbundet med Merkel og hennes innvandringspolitikk.

– I mange menneskers tanker er terroristens tilstedeværelse direkte koblet opp mot Merkel og hennes liberale flyktningpolitikk, sier han til avisen.

Decker tror allikevel ikke at den siste ukes angrep kommer til å endre tyskernes innstilling til masseinnvandringen, om det ikke skjer noe enda større terrorangrep. Men om et terrorangrep av den størrelse som fant sted i Nice i Frankrike skulle finnes sted i Tyskland, kan Merkel og hennes innvandringspolitikk bli mer kontroversiell.

– Det skulle gi de som har kritisert Merkels innvandringspolitikk rett. Merkel ville få skylden for angrepet, sier Decker til Daily Mail.

Exit mobile version