Site icon Lykten

Syriske flyktninger på skotsk øy sier de er deprimerte fordi det er fullt av “gamle mennesker der.”

Skotske myndigheter ønsket å tilby syriske flyktninger et nytt liv i Skottland, bort fra grusomhetene i deres krigsherjede hjemland.

Nå har derimot flere av de første flyktningene som ble gitt trygghet og husly på øya snakket ut om sin ulykkelige tilværelse på Bute. De sier blant annet at det er «fullt av gamle folk» og karakteriserer øya som et sted «hvor folk kommer for å dø».

Les mer: Somalisk familie flyktet fra krig til Sverige – krever å få reise hjem på ferie

Abd, en 42 år gammel familiefar fra Syria, karakteriserer forholdene på den skotske øya slik: «Jeg er deprimert nå. Jeg føler at jeg kun har en mulighet her – å dø. Bare dø her, ingen ting annet.»

Navnene er forandret på grunn av frykt for familiemedlemmer som fortsatt lever i Syria, men Abd, som bor sammen med sin kone Rasha, og deres fire barn, fortsetter: «Først var jeg selvfølgelig glad og lettet over å få komme til Storbritannia. Det er et frihetens land.”

Abd bedyrer at det skotske folk har vært svært imøtekommende og hjelpsomme, men føler seg nå deprimert etter åtte måneder på den enslige øya. Han sier til Daily Mail at han kunne tenke seg å bo i en by hvor det er flere arabiske folk.

Les mer: Syriske asylsøkere ankom Sverige i privat jetfly

“Jeg hadde ikke forventet å bli plassert på denne øya. Vi trodde vi skulle til London eller Manchester. Men når vi prøver å ta opp at vi vil flytte fra øya, blir vi bare fortalt at det vil koste for mye å sende oss dit.”

“Jeg føler meg tvunget til å bo her. Jeg føler meg ydmyket. Jeg kom ikke hit for å bli styrt av noen.”

Flyktningene på Bute har fått en såkalt fem års humanitær beskyttelses status, tillatelse til å arbeide og tilgang til offentlige midler. Det britiske bistandsbudsjettet dekker dessuten flyktningenes kostnader fra de ankommer i tolv måneder.

Les mer: Asylsøkende somalisk ektepar angrep Røde Kors-ansatte med brostein – nå utvises de fra Danmark

Les mer: Syrisk flyktning ønsker sine 20 barn og tre koner til Danmark – men vil ikke jobbe

Exit mobile version