fbpx

Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie

Det er den svenske avisen Skaraborgs läns Tidning som lar Mohamed Husein (40) få stå frem med sin tårevåte historie om hvordan han blir urettferdig behandlet i Sverige.

Avisen skriver blant annet at flere politikere har oppfordret myndighetene i Sverige om å gi svensk statsborgerskap til såkalte papirløse flyktninger.

(Skjermbilde Skaraborg Läns Tidning)

Idag må såkalte «papirløse» somaliere vente en lenger periode på å kunne søke om statsborgerskap i vårt naboland, da deres hjemland ikke har et fungerende statsapparat som kan bevise eller styrke innbyggernes identitet.

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i bidrag i måneden for en innvandrerfamilie

Nå krever Mohamed på vegne av selv og de mer enn 50.000 somalierne i Sverige at noe blir gjort, slik at de får statsborgerskap i Sverige på lik linje med andre flyktninger og innvandrere.

Skaraborg läns Tidning nevner imidlertid ikke den relativt åpenlyse spørsmålsstillingen om hvorfor Mohamed i det hele tatt skal få svensk statsborgerskap, hvis han føler seg trygg på reise hjem til Somalia.

Les også: Flyktninger har rett på sosialbidrag for å dra på ferie til hjemlandet

Mohamed er derimot ikke noe unikum. Rundt 9 av 10 som innvilges asyl i Sverige oppfyller ikke FN sin konvensjonsklassifisering for status som flyktning.

Mange av somalierne i Sverige reiser jevnlig tilbake til det landet de påstår at de har flyktet fra.

Les også: «Vi vil ha Armani og Hugo Boss» – flyktninger krever merkeklær

Krever større leiligheter og jobber

Somaliere i Sverige har tidligere vært i søkelyset i forbindelse med krav om innvilgelse av statsborgerskap, jobber og større leiligheter på grunn av sine store familier. Her er en video fra en demonstrasjon arrangert av somaliere i Katrineholm hvor man krever større leiligheter og arbeide.

Relatert:

Facebook Comments