Site icon Lykten

Trump etter avsløringene av sensur: «Vi skal ta tilbake ytringsfriheten!»

Elon Musks oppkjøp av den sosiale nettgiganten Twitter var fryktet av både amerikanske myndigheter, massemedia og det demokratiske partiet. Og med rette. For de visste godt at deres spill bak kulissene ville komme ut hvis Musk kom inn og fikk tilgang til eposter, interne notater og datahistorikken.

En etter en fikk toppsjefene sparken og med på lasset ble deres avgjørelser publisert på en rekke Twitter-tråder av uavhengige journalister som fikk innsyn i Twitters dokumenter av Musk. Her kunne man lese hvordan avgjørelser om å utestenge journalister, forfattere, advokater, leger og politiske aktivister ble tatt helt opp i styrerommet hos Twitter. Og at Jack Dorsey, som var selskapets ansikt utad, i flere tilfeller ikke en gang visste om hva som foregikk. Selv om han ikke går fri på noen som helst måte, der han så en annen vei og løy til blant annet kongressen under utspørringer om sensur og utestengelse av brukerne. (Saken fortsetter under).

Les også: Twitter innrømmer valgpåvirkning i det amerikanske presidentvalget

Donald Trump publiserte nylig en kampanjevideo der han tar oppgjør med den udemokratiske behandlingen av både ham, som sittende president, og det amerikanske folket.

Han uttaler blant annet:

«Hvis vi ikke har ytringsfrihet, så har vi ikke en fri nasjon. Da vil resten av våre rettigheter falle en etter en. Derfor har jeg satt i gang en plan for å knuse det venstreekstreme sensur-regimet og gi tilbake amerikanerne ytringsfriheten. Den siste tiden har det kommet ut informasjon om at en gruppe med byråkrater på vegne av den dype staten, Silicon Valley-tyranner, venstreorienterte aktivister og det fordervede massemedia har jobbet sammen for manipulere og stilne det amerikanske folket. De har samarbeidet for å undertrykke viktig informasjon om alt fra politiske valg til offentlig helse. Dette sensurkartellet må avvikles og knuses, og det må skje med umiddelbar virkning».

Trump sier at når han vinner valget så vil han «umiddelbart sette ut i livet en lov som forbyr ethvert føderalt departement eller byrå å samarbeide med organisasjoner, bedrifter eller personer fra å sensurere, stoppe, kategorisere eller hindre den fulle ytringsfriheten til det amerikanske folket». 

Hør hele talen til president Trump øverst i artikkelen.

Les også: Twitter og Facebook sensurerte avsløring om Joe Biden

 

Exit mobile version