Site icon Lykten

Trumps tale til kongressen var en enorm suksess – 75 prosent av seerne positive

State of the Union er en tale/melding som USAs sittende president gir til Kongressen (Senatet og representantenes hus) årlig.

Gårsdagens tale var således president Trumps første av totalt fire. (Eller åtte, med tanke på alle seirene og positive fremgangene det første året han har vist).

Talen ble vist på alle de store amerikanske mediekanalene og fikk en høy akseptanse på hele 75 prosent fra seerne, selv med den enorme og konstante negative pressedekningen fra de etablerte mediene siden han inntok Det hvite hus i januar i fjor.

Før Trump ankom podiet hadde han vissheten om at hans første år i Det hvite hus hadde gitt det amerikanske folket den høyeste økonomiske oppgangen på 17 år, inkludert en merkbar skattesenking for arbeiderklassen og de fattigste. Afroamerikanere og kvinner opplever også en rekordlav arbeidsledighet.

Presidenten snakket om å bringe nasjonen sammen og selv ikke de for anledningen mørkkledde og surmulende demokratene klarte å legge et lokk på den store begivenheten.

På sosiale medier som Twitter gikk det også varmt. Engasjementet var stort og det ble registrert ekstra stor aktivitet da presidenten ba alle å reise seg for nasjonalsangen og da han omtalte reformeringen av den katastrofale innvandringspolitikken, samt hvordan man skal takle de svært farlige kriminelle miljøene fra Sør-Amerika som har fått fotfeste i USA.

Selv den svært venstreorienterte CNN-veteranen Wolf Blitzer måtte innrømme under kanalens direktesending at presidentens tale var «svært sterk».

Også Frank Luntz, som benyttes av amerikanske medier som en slags «guru» for meningsmålinger og kommentarer rundt amerikansk politikk, og som ofte før har kritisert president Trump, måtte innrømme at talen var sterk.

Presidenten omtalte også situasjonen i Iran, Nord-Korea og Sør-Amerika, med fokus på den svært alvorlige tilstanden i Venezuela.

Han hilste deretter foreldrene til gisslet Otto Warmbier opp til podiet, samt en dissident fra Nord-Korea som klarte å unnslippe diktaturet. Trump påpekte også viktigheten av å ha et godt forsvar, inkludert å vise verden at USA fremdeles vil sørge for fred og sikkerhet fra urolige og hissige nasjoner, gjennom å modernisere og bygge ut sitt atomvåpenprogram.

Trump snakket også om å trygge grensen mot Mexico som i dag påfører USA enorme kostnader ikke bare økonomisk, gjennom organisert kriminalitet som narkotika og menneskesmugling, men også ved at uskyldige amerikanske liv går tapt som følge av kriminelle handlinger utført av ulovlige innvandrere.

Dette fikk demokratene til å bue og hvine.

Vi skal ikke lenger gi ut oppholdstillatelse vilkårlig. Vi skal velge ut de beste og mest utdannede menneskene som vil bidra til vår fremtid. Folk som vil elske og respektere vårt land. Dette er ikke bare nødvendig for vår økonomi, men også for vår sikkerhet og fremtid for vår nasjon, sa presidenten. Han henviste også til de to siste terrorangrepene i New York City, hvor begge gjerningsmennene hadde kommet til landet via det nåværende innvandringsprogrammet.

Trump nevnte også muligheten for de 1.8 millioner barna av ulovlige innvandrere (kalt «drømmere» av venstresiden) at de skal kunne få bli i landet og bli statsborgere, hvis de består krav vedrørende utdanning og arbeide, samt viser god moralsk karakter.

Så i kveld rekker jeg ut en åpen hånd for å jobbe med begge partier – demokrater og republikanere – for å beskytte innbyggerne uansett bakgrunn, farge, religion eller trosbekjennelse. Mitt ansvar, og til alle de offentlig valgte medlemmene i dette rommet, er å beskytte amerikanere – å beskytte deres trygghet, deres familier, deres samfunn, og deres rett til den amerikanske drømmen. Fordi amerikanere drømmer også.

Det hvite hus ga ut høydepunktene fra talen kort tid før presidenten ankom podiet. Her er de listet opp.

The White House made excerpts available more than two hours before the speech. Read them below:

På sosiale medier fikk venstresiden en god del kritikk.

Den minst ærefulle oppmerksomheten, fikk kongresskvinnen Nancy Pelosi fra demokratene som har vært en svært vokal kritiker av president Donald Trump. Hun ble filmet mens hun jobbet med gebisset sitt under presidentens tale.

Også den demokratiske politikeren Joe Kennedy, av den kjente Kennedy-klanen, slet med sitt ytre.

Exit mobile version