Site icon Lykten

Tysk by ønsker å internere asylsøkere i nazistisk konsentrasjonsleir

Tyske medier rapporterer nå at byen Schwerte i det gamle Vest-Tyskland nå vurderer å flytte 20 asylsøkere til det som en gang var en del av konsentrasjonsleiren Buchenwald under andre verdenskrig.

På grunn av den store mengden av flyktninger og asylsøkere som kommer til landet, så har Tyskland måttet improvisere noen løsninger for å bosette disse, inkludert på skoler og frakt-containere, ifølge Agence France-Presse.

Buchenwald var en av nazistenes største konsentrasjonsleire, og holdt mellom 1937 og 1945 rundt 250.000 fanger fra hele Europa. Dødstallene i leiren skal ha vært rundt 56.000.

Ifølge AFP, det tyske nettstedet Spiegel Online og Ruhr Nachrichten, skal myndighetene nå ønske å konvertere den delen av leiren som var brukt som sovebrakker for leiransatte og SS-soldatene under andre verdenskrig.

– Birgit Naujoks, lederen for flyktningerådet i North Rhine-Westphalia, forteller til Spiegel at planen er «alarmerende og bekymringsfull, iallefall usensitiv.»

– Dette er ikke et normalt sted, ikke hvorsomhelst, men et sted av undertrykkelse og ukontrollert vold, sa Christine Glauning, leder for dokumentasjonssenteret for nazistenes tvangsleire, ifølge den britiske avisen Telegraph.

Telegraph forteller at myndighetene i byen Schwerte har forsvart sine planer med at brakkene det snakkes om aldri har huset fanger.

Siden andre verdenskrig har området det snakkes om blitt brukt til å lagre ting, vært studio for kunstnere, huset en barnehage og brukt for å bosette handikappede krigsveteraner.

Tyskland vs Sverige

Tyskland og Sverige er de landene i Europa som tar imot flest flyktninger i Europa med henholdsvis 200.000 og 100.000 mennesker som ankommer landene årlig. Frieord.no har tidligere skrevet om hvordan asylsøkere som ankommer Sverige blir innkvartert på luksushoteller og herregårder. Det siste året har man også sett at flyktninger fra Syria og Irak ankommer i privat luksus-jet på flyplassen.

Relatert:

500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige

Åpnet asylmottak – fikk voldteksbølge

FN’s høykommisjonær vil bøtelegge EU-land som ikke tar imot nok flyktninger

Exit mobile version