Site icon Lykten

Tysk politi jakter tunisisk asylsøker etter terrorangrepet i Berlin

Anis Amri skal ha fått avslag på sin asylsøknad i Tyskland tidligere i år og har blitt identifisert som en mulig trussel, samt skal ha vært under overvåking. Men han klarte å unnslippe politiet en gang den siste måneden.

Les også: Terroristen skjøt og drepte lastebilsjåføren før han begikk massedrapet

Han skal være bekjent av av en gruppe menn som ble arrestert i november etter mistanke om rekruttering av soldater som skulle kjempe for den muslimske terrorgruppen IS i Syria.

Ifølge tysk politi skal han ha spurt en politi-informant om hvor han kunne skaffe et våpen.

Politiet skal ha identifisert ham som en mistenkt i det muslimske hat-angrepet mot julemarkedet etter at et identifikasjonsdokument med hans navn ble funnet i lastebilen som ble brukt under angrepet.

Det er antatt at Amri skal ha benyttet seg av en rekke ulike aliaser og brukt ulike identiteter med forskjellige navn og alder.

VIDEO: Hvor mange muslimske terrorangrep må til før vi reagerer?

Han skal være i begynnelsen av tjueårene og være født i Tatouine i sør-Tunisia, ifølge tyske medier.

Byen skal være mest kjent for å ha inspirert navnet til byen Tatooine i en av Star Wars filmene, men den siste tiden er den mer kjent for å være et tilholdssted for og base for IS-terrorister som krysser grensen inn i Libya.

Amris asylsøkna ble avvist i april i år, men ifølge rapporter skal han ha kommet til Tyskland allerede i 2015. Italienske myndigheter har ham registrert i landet i 2011.

Les også: Terrorist kjørte inn i julemarked – minst 12 drept og 50 skadet

Selv om hans asylsøknad ble avvist så skal han ha fått lov til å oppholde seg i Tyskland som følge av at han muligens kunne være i fare hvis han ble returnert til Tunisia.

Det er et dokument som bekrefter dette som ble funnet i lastebilen etter angrepet.

Amri skal ha vært i politiets søkelys i lenger tid etter å ha fått lov å oppholde seg i Tyskland. Han bodde på ulike steder, inkludert i Berlin.

En gang skal han ha delt bosted med en person som nå sitter arrestert for å rekruttere IS-soldater til Syria. Denne personen ved navn Boban S, ble arrestert sammen med Ahmad Abdelazziz A, en kjent muslimsk hat-predikant i Tyskland.

Hat-predikanten skal aldri ha vist ansiktet sitt på videoer og irakeren sitter også i fengsel for terror-støtte.

Les også: Over 80 drept under ramadan-terror på feriehotell i Tunisia

Exit mobile version