Site icon Lykten

Tyskland: Flyktning voldtok 79-årig pensjonist mens hun besøkte sin avdøde søsters grav

En ny voldtektsskandale brygger nå opp i Tyskland etter arrestasjonen av en 40-årige eritreisk flyktning etter en svært stygg voldtekt av en 79-årig pensjonist.

Pensjonisten var på kirkegården for å stelle graven til sin avdøde søster da hun ble overfalt og voldtatt av flyktningen.

40-årigen skal ha offisiell flyktningstatus og skal ha blitt arrestert kort tid etter at angrepet fant sted. Det hele fant sted i den tyske byen Iddenbueren på søndag.

En lokal innbygger skal ha hørt 79-åringen skrike etter hjelp fra kirkegården og tilkalt politiet.

Kvinnen bor på et pleiehjem og måtte ha førstehjelp på plassen før hun ble transportert til legevakten for behandling. Hun ble løslatt fra sykehuset i går.

Kvinnen skal ofte ha besøkt gravplassen for å sørge over sin avdøde søster.

Voldtektsflyktningen skal ha bodd i Tyskland siden 2013 og har blitt siktet for voldtekt og sitter i arresten under etterforskningen av saken, forteller påtalemyndighetene i Munster i en felles uttalelse med politiet.

Før pågripelsen skal eritreeren ha bodd på et flyktningmottak i den nærliggende byen Horstel. Overgriperen skal ikke ha motsatt seg arrestasjonen i det politiet ankom kirkegården.

Eritreeren risikerer opptil 15 år i fengsel hvis han blir funnet skyldig.

«Voldtok fordi vi hadde en dårlig dag»

Frieord skrev den 26. juni om to asylsøkere, også de fra Eritrea, som hadde voldtatt en eldre kvinne i en park i München.

SIKTET FOR VOLDTEKT: To eritreiske asylsøkere sitter i disse dager siktet for en grov overfallsvoldtekt mot en 56 år gammel tysk kvinne. Voldtekten fant sted i byens botaniske hage i august i fjor. Foto: Filmon K. (23) og Habtom E. (26).

Les mer: Eritreiske asylsøkere voldtok tysk kvinne i park «fordi de hadde en dårlig dag»

Ny voldtektslov introdusert etter masseovergrepene på nyttårsaften

En bølge av seksuelle overgrep i Tyskland det siste året har skapt stor uro hos befolkingen og tvunget myndighetene til å revidere lovverket gjeldende blant annet voldtekter.

Den mest omtalte saken fant sted på nyttårsaften da tusenvis av tyske jenter og kvinner ble seksuelt misbrukt, voldtatt og mishandlet av tusenvis av ikke-vestlige asylsøkere og flyktninger.

For å stoppe underraporteringen av voldtektsforbrytelser, så har det tyske parlamentet tidligere denne måneden introdusert en ny lov omtalt som «nei betyr nei», hvor ofre ikke lenger selv må bevise at de fysisk gjorde motstand mot overgriperen, som var obligatorisk for voldtektesanmeldelser tidligere.

Dette førte til at mange overgrep ikke ble rapportert fordi ofrene ofte hadde blitt tvunget til å gjennomføre seksuelle handlinger.

Endringen i loven vil hjelpe ofre for voldtekter og overgrep å anmelde saken og senke antall saker som blir henlagt. Den vil også sørge for at straffenivået vil stå i stil til forbrytelsen, uttalte Manuela Schwesig, føderal minister for familie, eldre, kvinner og unge.

Les også: Asysøkere masturberte i boblebadet, bæsjet i barnebassenget og brøt seg inn i jentegarderoben

Kan bli nektet flyktningstatus og deportert

Siden majoriteten av de seksuelle overgrepene på nyttårsaften i byer som Køln ble begått av menn fra Nord-Afrika og Midtøsten, så vil loven ha virkninger for asylsøkere og migranter som er involvert i seksuelle forbrytelser.

Loven spesifiserer at en dom for brudd på den nye loven kan brukes for å nekte en person flyktningstatus og sørge for deportasjon fra landet.

Mer enn 1.1 millioner flyktninger, de fleste fra Syria, Irak og Afghanistan kom til Tyskland i fjor. Den massive innvandringen har ført konflikter i det tyske samfunnet og at konservative og høyrevridde partier har blitt mer populære.

Ifølge en spørreundersøkelse gjort av av firmaet GfK, så mente 83 prosent av de spurte at innvandring er landets største utfordring – et enormt hopp opp fra 2015, da 35 prosent mente det samme.

Les også: Tyskland introduserer kvinne-vogner på tog etter muslimske voldtektsbølger

 

Exit mobile version