Site icon Lykten

Ungarn og Slovakia til sak mot EU om flyktningkvoter

Den ungarske regjeringen motsatte seg flyttingen fra begynnelsen, sammen med Tsjekkia, Polen og Slovakia. Forrige uke stilte representanter fra Ungarn og Slovakia opp i EU-domstolen for å prosedere for sitt syn: At beslutningen er ulovlig.

«Vi har oppgitt en ti-punkts liste med grunner til at vi mener at denne beslutningen er ulovlig,» sa Ungarns justisminister Laszlo Trocsanyi til den tyske avisen Die Welt. «Beslutningen om å tildele kvoter sender også feil signal til potensielle innvandrere,» la han til. Trocsanyi mener at signalet fra EU er «Gå videre og kom til Europa, vi skal håndtere distribusjonen.»

EU har vedtatt å fordele 100.000 innvandrere på de forskjellige EU-landene, men hittil har kun 18 prosent av denne kvoten blitt tildelt et land utenfor Italia og Hellas. En avgjørelse i saken er forventet i høst og Trocsanyi sier Ungarn vil godta utfallet. «Ungarn holder seg etter loven og oppfyller sine forpliktelser,» fortalte han til Die Welt.

Zoltan Kovacs, en talsmann for den ungarske regjeringen, sier til The Daily Caller at Ungarns konflikt med EU skyldes at landet nekter å gi opp suverenitetsprinsipper. «Vi vil gjerne beholde de suverenitetsprinsippene som er der etter loven, og vi er imot en smidig måte å ta bort elementer av suvereniteten på,» forklarer han. Ungarn argumenterer med at de «fire friheter» i EU-prosjektet – fri bevegelse av varer, kapital, tjenester og mennesker – bare kan sikres dersom de ytre grensene er beskyttet.

Exit mobile version