Site icon Lykten

Ungarn trosser EU-dom: Vil ikke ta imot asylsøkere

(Foto: European People's Party / CC BY 2.0)

Den ungarske loven innebærer at innvandrere som kommer til Ungarn via land der deres liv ikke er i fare, nektes retten til å søke asyl.

Ettersom innvandringen til Europa bygger på at menneskesmuglere hjelper ulovlige innvandrere fra den tredje verden i å komme seg gjennom en rekke trygge land, har den ungarske loven i prinsipp stoppet all asylinnvandring til landet.

Les også: «Flyktninger» betaler 200.000 kroner for å komme til Europa

Men i november besluttet EU-domstolen at Ungarns lov bryter mot både internasjonal og EU-rett. Domstolen slo også fast at Ungarn umiddelbart må følge EU-loven – eller risikere høye bøter.

Men det har Ungarns statsminister Viktor Orbán ingen planer om å gjøre, skriver Junge Freihet.

«Ungarns standpunkt er tydelig. Vi er av det synet at asylsøknader fra migranter bør behandles utenfor landets grenser og at asylsøkere kun skal få komme inn etter at behandlingen er avsluttet», sa Orbán på en pressekonferanse sist uke.

Les også: Ungarns familievennlige politikk virker: 9.4 prosents økning i fødsler

Ifølge statsministeren har forfatningsdomstoler i åtte ulike EU-stater allerede bekreftet den samme oppfatningen og tolkningen, og fastslått at den nasjonale lovgivningen veier tyngre enn EUs.

«Med dette kommer vi å beholde vår kontroll over grensene uforandret», fortsatte han.

I følge Orbán har heller ikke EU noen rett til å – som man truer med – å blokkere utbetalinger fra koronafondet til Ungarn, på grunn av landets asylpolitikk.

Han anklager også EU for å ha mistet grepet om virkeligheten når det gjelder innvandringen.

«Vi må stoppe flyktningene ved grensen, akkurat slik polakkene», sa Orbán.

Les også: «K*ull deres mødre, rasistiske f*en» – migranter angriper polske grensevakter

Relatert:

Exit mobile version