Site icon Lykten

Ungarn truer med å forlate EU – Sammenligner EU med Sovjet

EU har i lang tid forsøkt å påvirke den ungarske konservative regjeringens politikk. De har hevdet at landet går i feil retning og den svenske EU-minister Birgitta Ohlsson gikk så langt at hun ønsket å straffe landet for at det ikke går i den liberale retningen EU-land bør gjøre.

BIRGITTA OHLSSON. Den svenske EU-ministeren ønsket blant annet å inndra økonomisk støtte til Ungarn, hvis landet ikke forandret politisk kurs.

I følge ungarsk media så sammenligner Laszlo Köver, som representerer det konservative regjeringspartiet Fidesz; EUs forsøk på å gripe inn på Ungarns suverenitet med den tidligere sovjetiske okkupasjonsmakten.

Han beklaget også at visse «regjeringer og finansledere» i Vesten tror de kan oppføre seg akkurat som de vil.

Laszlo Köver understreket derimot at en EU-exit for Ungarn vil være et «marerittscenario» som han ikke anser som sannsynlig.

Uttalelsene har fått hard kritikk fra liberalt hold i Ungarn. Det liberale partiet i Ungarn hevdet at Kövers utspill var et «alvorlig feilgrep» med tanke på at Washington nylig innførte sanksjoner mot en håndfull ungarske tjenestemenn for uspesifisert korrupsjon.

Exit mobile version