Site icon Lykten

USA: Muslimsk kvinne påstod hun ble hetset og fikk hijab dratt av – avslørt som løgn

Den muslimske kvinnen Yasmin Seweid (18) som for to uker siden påstod at hun ble kalt en terrorist og angrepet av Donald Trump-tilhengere på T-banen i New York skal ha funnet på hele historien.

Hun skal ha blitt arrestert av politiet i går for å ha avgitt falsk forklaring og innrømmer at hun løy om det såkalte angrepet.

Seweid ble fremstilt for varetektsfengsling i dag tidlig i retten i Manhattan, hvor hun sto foran dommeren med barbert hode og uten hijab.

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser Seweid (18) slik hun fremsto for familie og venner med hijab. I virkeligheten likte hun å være sammen med venner og hadde skaffet seg en kristen kjæreste. Som unnskyldning for å ha vært sent ute fant hun på en løgn om at tre hvite menn hadde kommet med rasistiske uttalelser og forsøkt å dra av hijaben hennes. Nå risikerer 18-åringen fengsel for falsk forklaring. (Foto: Facebook/Pool).

18-åringen skal være en student ved Baruch College, og fortalte til politiet den 1. desember at hun hadde tatt T-banen i Manhattan da overfallet skjedde.

Hun fortalte videre at tre fulle, hvite menn, hadde plaget henne og uttalt at «hun ikke hører hjemme her», samt omtalt hennes muslimske hodeplagg som en «fille».

En av mennene skal også ha tatt tak i veska hennes og ødelagt stroppen, mens en annen forsøkte å dra av henne hijaben, før hun fikk flyktet av T-banen ved Grand Central Station og kontaktet politiet.

Senere på kvelden skrev hun om hendelsen Facebook-siden sin, som fikk svært mye oppmerksomhet.

– Uansett hvor integrert eller amerikanisert jeg er, så vil disse menneskene ikke se meg som en amerikaner, skrev Seweid.

– Det knuser mitt hjerte at så mange personer valgte å stå stille og se på mens jeg ble trakassert psykisk og fysisk av disse motbydelige grisene, skrev hun videre.

Massemedia biter på

Massemedia fulgte opp og rapporterte stort om saken. Den ble brukt som bekreftelse på deres påstander om at Trump og hans velgere er rasister og anti-muslimske.

Politiet etterforsket opprinnelig saken som anti-muslimsk hat og brukte betydelige ressurser på å finne overgriperne.

Seweid bidro også med en beskrivelse av de mistenkte, noe som førte til at politiet fant en mistenkelig person som passet beskrivelsen.

– Hun hadde mange muligheter til å innrømme at ingenting skjedde, men hun holdt seg til historien sin, forteller politiet.

Myndighetene så på alle overvåkingsfilmer fra området der det rasistiske hat-overfallet skulle ha funnet sted, men fant ingenting som kunne bevise Seweid sin påstand.

Etterforskere hentet henne derfor inn igjen på onsdag for å lage enda en tegning av overgriperne, og konfronterte henne da med uoverensstemmelsene i historien hennes.

– Ingenting skjedde og det var ikke noe offer, forteller en politimann til New York Daily News.

Til slutt innrømmet Seweid til politiet at hun hadde funnet på hele historien og at årsaken var at hun ikke ønsket at foreldrene hennes skulle finne ut at hun hadde vært ute etter leggetid og drukket med sine venner.

«Var blitt for vestlig»

Seweids muslimske og strenge foreldre skal etter at sannheten kom ut tvunget sin datter til å barbere hodet over hendelsen og er opprørte over at hun har funnet seg en kristen kjæreste.

18-åringen skal ha hatt problemer med familien sin i North New Hyde Park, fordi de mener hun har blitt for vestlig, ifølge en kilde hos New York Post.

Seweid har blitt siktet for å ha skrevet en falsk anmeldelse og hindret myndighetene i sitt arbeide.

Hun ble løslatt mot kausjon i dag tidlig etter at hun ble framstilt for retten i Manhattan.

Hvis dømt risikerer den muslimske kvinnen ett år i fengsel.

Men dramatikken rundt Seweid slutter ikke der. Hun skal ha forsvunnet fra sin familie i tre dager etter at hun la ut påstanden om det rasistiske angrepet på T-banen.

Det gikk så langt at det ble laget forsvunnet-poster av 18-åringen.

– Du forsøker å oppdra barna så godt du kan. Kanskje hun var redd den natten. Hun var ute for lenge. Hun er en smart jente. Hun er ung og kanskje var hun dum er. Ungdommer, man forstår ikke deres mentalitet, uttaler faren til Seweid til media i etterkant av hele hendelsen.

Svært mange angrep avslørt som løgn

De siste månedene har en rekke påståtte rasistiske og anti-muslimske overfall som følge av Donald Trump sin presidentkampanje, blitt avslørt som løgn.

En rapport om disse hatforbrytelsene ble nylig sluppet av den egenerklærte menneskerettighetsorganisasjonen Southern Poverty Law Center (SPLC). Det kom imidlertid ut i etterkant at organisasjonen hadde unnlatt å ta med rasistiske hatforbytelser mot hvite mennesker for å underbygge sitt egen ideologiske fundament at kun hvite mennesker kan være rasister.

Les mer: Rapport: Tusenvis av rasistiske overgrep mot hvite studenter etter Trump sin seier

Løgner om rasistiske angrep også i Norge

I Norge har Frieord avslørt Antirasistisk Senter og deres ledere en rekke ganger de siste årene:

Etter terrorangrepene den 22. juli 2011, så skal daværende leder for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapouli, ha gått ut i riksmediene og uttalt at det var en rekke overfall og hatkriminalitet utøvd mot spesielt muslimer i Oslo i timene etter angrepet.

Dette ble imidlertid tilbakevist av politiet i Oslo og Aftenposten som lagde en reportasje om det. Antirasistisk Senter fikk seg en kraftig smekk på fingrene i denne saken, men klarte å unngå et sterkt søkelys om påstandene i ettertid.

Den andre saken var Jacob Kuteh-saken i Trøndelag, hvor en afrikansk mann kom i krangel med noen lokale ungdommer. Det skal ha oppstått en slåsskamp hvorpå Kuteh (53) skal ha slått seg på et gjerde og fått en kul i panna.

Antirasistisk Senter gikk igjen ut i mediene og påstod at slåsskampen var rasistisk motivert og at hatkriminalitet skulle være med i tiltalen.

Det ble sågar arrangert fakkeltog og demonstrasjoner mot rasistisk vold i Verdal, hvor slåsskampen fant sted.

Anklagene om rasisme som grunn for slåsskampen ble imidlertid avvist av såvel aktor som dommere. En svært skuffet Berglund Steen måtte gå ut i mediene og innrømme nederlag nok engang. Men denne gang med en sterkere tone mot politiet og rettssystemet som ifølge Steen «ikke kan lovverket godt nok».

Den siste saken vi har avslørt Antirasistisk Senter på, var drapet på den unge asylsøkeren Khalid Idris Bahray (20), i Dresden i januar.

Antirasistisk Senter skal gjennom blant annet Rune Berglund Steen, ha gått ut på sine nettsider og offentlige sosiale profiler på Facebook og Twitter, og påstått at drapet var rasistisk motivert. Man koblet det blant annet opp mot de store PEGIDA-demonstrasjonene som gikk i landet på den tiden.

Men igjen viste etterforsking fra politiets side i ettertid at det ikke var rasister som tok livet av den unge asylsøkeren.

Relatert:

Exit mobile version