Site icon Lykten

VIDEO: Afrikansk innvandrer vandaliserte fire kirker i Roma

39-åringen gikk fredag ettermiddag inn i kirken San Martino ai Monti hvor han knuste en statue. Da presten kom til unnsetning skal mannen ha løpt fra stedet.

Ghaneseren gikk så inn i Basilikaen Santa Prassede, som var full av besøkende pilgrimmer. Der knuste han kirkens skytshelgen og en statue av Saint Anthony. Han kastet dem i bakken og trampet og sparket på statuene.

Les også: Prest fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke i Frankrike

HATET MOT KRISTENDOMMEN: 39-åringen gikk berserk og ødela hellige statuer og gjenstander i fire kirker før han ble stoppet av italiensk politi.

Han veltet også andre hellige gjenstander og dro et stort krusifiks ned fra veggen. Mannen var på vei til å ødelegge krusifikset ved alteret da Fader Pedro Savelli, rektor ved basilikaen, grep ham i beinet.

– I det minste klarte jeg å stoppe ham fra å gjøre det, uttalte presten etter vandaliseringen.

Pilgrimmene som var vitne til det vanvittige angrepet løp i alle retninger. «Jeg visste ikke om han var en terrorist», sa Fader Savelli, «men det var virkelig en stor mangel på respekt for religion, en meget alvorlig handling».

Les også: – Innvandrergjeng slo istykker statue av jomfru Maria

ETT BILDE SIER MER ENN TUSEN ORD. Europa, Italia og Roma 2016.

39-åringen fortsatte sine herjinger på lørdag. Da vandaliserte han en annen gammel kirke, San Vitale, før han fortsatte ødeleggelsene i kirken San Giovanni dei Fiorentini i Piazza d’Oro. Vandaliseringen av San Vitale var det mest alvorlige av de fire raidene. Flere svært verdifulle statuer ble totalødelagt.

På bakgrunn av vitnebeskrivelser klarte politiet å pågripe mannen i Romas historiske distrikt. Han ble siktet for hærverk med bakgrunn i religiøst hat.

Les mer: Muslim ramponerte kirke i Sverige – ropte «Allahu akbar»

Motivet til mannen er ennå ikke kjent og italiensk media har unnlatt å informere om mannens religiøse bakgrunn. Det afrikanske landet Ghana har en befolkning på 71 prosent kristne og 17,6 prosent muslimer.

Under det siste angrepet ble mannen skadet i foten og han ble tatt med til sykehus for behandling, før han ble kjørt i arresten.

Les mer: Muslim avbrøt dåpsgudstjenste i Sandefjord og skrek: «Allah er den eneste rette gud!»

Relatert:

Exit mobile version