Site icon Lykten

VIDEO: Trump hylles for sin første tale foran kongressen

For første gang måtte internasjonale medier kaste inn håndkleet og innrømme at Donald Trump hadde lykkes med sin viktige første tale i kongressen. Også vår egen statskanal NRK skrev for første gang positivt om Trump.

MÅTTE BITE I GRESSET: Lisensgiganten NRK måtte for første gang innrømme at Trump er en populær president. NRK har vært en av de mest negativt innstilte og innbitte motstanderne av den amerikanske presidenten siden valgkampen startet i fjor. (Faksimile NRK).

Ifølge meningsmålinger foretatt av CNN så skal nærmere 80 prosent av TV-seerne ha vært positive til talen.

HØYE TALL: CNN kunne vise at nesten 80 prosent av de spurte var «delvis» eller «veldig positive» etter presidentens tale. (Foto: CNN).

Under talen annonserte Donald Trump at han kommer til etablere en ny amerikansk myndighet ved navn VOICE (Victims of Crime by Immigrant Engagement). Den nye myndigheten skal hjelpe amerikanere som på en eller annen måte har «blitt utsatt for vold fra innvandrere», etter at USA de siste årene i likhet med Europa, har åpnet sine grenser for mennesker fra den tredje verden.

– Vi kommer til å gi en stemme til de ofre for forbrytelser som har blitt ignorert av våre medier og som har blitt kneblet av våre store interessegrupper, uttalte Trump i sin tale.

Et av de mest emosjonelle momentene – og muligens den lengste ovasjonen for talen – kom da Trump hyllet Carryn Owens, enken etter marineoffiseren William «Ryan» Owens, som døde under et militært oppdrag i Yemen. Oppdraget var Trumps første som øverste leder for  USA.

RØRT: Enken etter marineoffiseren William Owens var rørt over at presidenten hyllet ektemannens innsats for sitt land. Hun fikk en to minutters stående ovasjon fra kongressen.

Trump snakket også om «bevegelsen» som støttet ham hele veien til Det hvite hus:

– I 2016 rørte jorden seg under føttene våre. Opprøret startet som en rolig protest, uttalt av familier av alle farger og bakgrunner – familier som bare ville ha en mulighet for sine barn og å få sin stemme hørt om sine bekymringer. Men så ble denne rolige protesten til et høylytt kor – ettersom tusenvis av borgere nå snakket som en, fra små til store byer, over hele landet.

– Det viktigste er at vi holder det vi lovet til det amerikanske folket, sa Trump.

– Hvert problem kan bli løst. Og hver eneste familie som har det tungt vil kunne finne helbredelse og håp. Våre borgere fortjener dette og så mye mer – så hvorfor kan vi ikke samle oss og endelig få jobben gjort? Og få gjort den riktig. På dette og mange andre områder, så burde demokrater og republikanere komme sammen og samle seg til det beste for landet og til det beste for det amerikanske folket.

HYLLES: President Trump hylles av internasjonale medier for sin timelange tale i kongressen i går. Seerne hjemme mente i stort flertall at det var en positiv tale og enkelte tidligere kritiske røster på venstresiden uttalte at Trump offisielt ble hele USAs president med talen. (Foto: Kongressen).

Trump snakket om betalt foreldrepermisjon, nødvendigheten for å gjøre omsorg for barn billigere, en innsats for ren luft og vann – saker som Trumps datter Ivanka har kjempet for – som områder som republikanere og demokrater kan jobbe sammen, samtidig som man gjenoppbygger militæret og landets infrastruktur.

Trump fikk stående ovasjoner for sin tale. Men ikke alle på venstresiden ønsket å jobbe sammen for landets innbyggere. Den tidligere ordførende styrer Nancy Pelosi verken sto opp eller klappet for Trumps utstrakte hånd.

VIL IKKE SAMARBEIDE: Demokratenses ordførende styrer i representantenes hus under Obama, Nancy Pelosi og store deler av demokratene, er mer interesserte i å sabotere samarbeid og hetse republikanerne enn å jobbe sammen for en bedre fremtid for landets innbyggere.
Exit mobile version