Site icon Lykten

Voksen mann gruppevoldtatt på lekeplass i Sverige

Genrebilder. Foto: Dependability (CC BY-SA 4.0)/Faksimil Facebook

En voksen mann skal ha blitt gjengvoldtatt av flere andre voksne menn på en lekeplass i den svenske kystbyen Åhus i Skåne.

Gjengvoldtekten skal ha funnet sted klokken 02 på natten på tirsdag, og politiet fikk inn alarm om hendelsen i 04-tiden. Lokalavisen Kristianstadsbladet skriver at det handler om en mann som mistenkes ha blitt gjengvoldtatt av flere menn. Avisen skriver også at politiet presiserer at «allmennheten ikke bør føle noen uro».

«Det er flere enn en. Det er ikke kvinner, men menn», sier Mikael Persson, innsatsleder hos politiet til avisen. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: 9-årig svensk jente har permanent hjerneskade etter flyktningangrep

GJENGVOLDTATT: En voksen mann skal ha blitt gjengvoldtatt av flere voksne menn på en lekeplass i den idylliske kystbyen Åhus i Skåne. Foto: Åhus CC0 / David Castor

Les også: Professor oppdaget at de fleste dømt for voldtekt er innvandrere – risikerer tiltale

Les også: Drap, drapsforsøk, skyting, bomber, branner, voldtekter og personran – Sverige brenner

Den voksne mannen ble tatt med til sykehus for undersøkelse og politiet vil ikke kommentere saken ytterligere. Men de ber om tips fra vitner eller andre som kan ha observert gjengvoldtektsmennene i nærheten av lekeplassen.

Lekeplasser og andre områder der barn normalt oppholder seg har de siste årene blitt åsted for flere grove kriminelle handlinger i Sverige. Både voldtekter, gjengvoldtekter, gjengskyting, barneran og andre alvorlige hendelser har funnet sted på eller rett i nærheten av lekeplassene. Det er rapportert om at små barn har blitt skadet av skudd under gjengoppgjør mens de var ute på lekeplassen.

I følge offisiell statistikk er hele 23 prosent av innbyggerne i Skåne län født i utlandet (Tall fra 2021). I den skånske hovedstaden Malmø er over 50 prosent av innbyggerne ikke-etnisk svenske.

Les også: Hvorfor skjer det 38 ganger så mange voldtekter i Sverige som i Polen?

Les også: Rekordår for voldtekter i Sverige

Exit mobile version