Site icon Lykten

Voldtatt på tog i Sverige – «Det er synd på ham, for han er flyktning»

Voldtekten fant sted natten til den 10. oktober på et av Svenska Järnvägar sine nattog mellom Umeå og Sundsvall.

Kvinnen hadde bestilt en sovevognsplass og havnet i en kupe sammen med tre arabiske menn, som våknet til når hun kom inn i kupeen. Hun ville vise sympati med mennene ettersom de var asylsøkere og kjøpte blant annet smørbrød til dem.

Les også: Bile Mohammed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for voldtekt på tog mot norsk 14-åring

De drakk vodka og sang, men etter en stund begynte den 28-åringe irakeren å klå på kvinnen, som to ganger måtte fortelle mannen å slutte. Etter en stund gikk kvinnen og la seg, men våknet en tid senere av at araberen var i ferd med å voldta henne.

Kvinnen fikk slitt seg løs og sprang fra kupeen og fikk kontakt med en konduktør.

Konduktøren spurte om han skulle ringe politiet. I begynnelsen ville hun ikke det, ettersom det ville sette personen, som er asylsøker, i en vanskelige situasjon. Hun syntes synd på ham og var redd for at han da ville bli utvist til Irak, står det å lese i dommen.

Les også: Svensk jente voldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Men til slutt lot hun seg overtale og 28-åringen ble pågrepet av politiet da toget stoppet i Hudiksvall.

Idag ble han dømt av Sundsvalls tingrett til ett års fengsel. Han må også betale 85.000 kroner i erstatning til kvinnen.

ASYLSØKERE PÅ VEI TIL NORDEN: Tog har vært et viktig fremkostmiddel for asylsøkere og flykntinger på vei rundt i Europa. Nå har en asylsøker fra Irak blitt dømt i Sverige for å ha voldtatt en kvinne på et nattog. (Foto: Asylsøkere på tog i Øst-Europa).

Dessuten viste det seg at den voldtatte kvinne hadde rett i sin antakelse – mannen ble utvist hjem til Irak med innreiseforbud til Sverige i fem år.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

Tingretten kunne nemlig konstatere at han ikke var i noen som helst risiko i Irak, men bare hadde reist til Norden og søkt asyl av økonomiske årsaker.

Av den innhentede informasjonen fra Migrationsverket, så fremgår det at situasjonen i visse deler av Irak er alvorlige. Den siktede mannen har oppgitt at han ikke flyktet fra Irak på grunn av krig og at det ikke finnes noen risiko for at han skal fengsles eller forfølges om han returnerer til den delen av landet som han kommer fra, står det i dommen.

Exit mobile version