Site icon Lykten

Bør mørkhudede slutte å bruke olabukser, mobiltelefoner og kjøre bil?

Landslaget for herrer og kvinner i håndball er for hvite. Landslagene våre er for hvite. Stortinget er for hvitt. Politiet er for hvitt. Reklameplakatene for kommunen i Oslo er for hvite. Sminken og hårproduktene i norske butikker er for hvite. Norsk TV og film er for hvit. Norsk kultur er for hvit. Norsk mat er for hvit. Norske skoler er for hvite. Boligområder er for hvite. 

Og ikke nok med det. Hvite mennesker får ikke lov å ha rastafletter eller benytte seg av ikke-hvite kulturuttrykk, eller benytte humor om minoriteter. Det hele er en gammel og infisert sump som er kalt identitetspolitikk som venstresiden har kastet både vasken og bestemoren sin inn i, som nå truer med å eksplodere.

Les også: Hvorfor er det populært å hate hvite mennesker, hvit kultur og hvit historie?

Så vi skal gi fra oss omtrent alle aspekter av våre liv til ikke-vestlige, brune og muslimske mennesker, samtidig som vi ikke får ta del i kultur og uttrykk som de samme menneskene bruker og benytter seg av i vårt samfunn? Det høres ut som en tap-tap situasjon for Norge og Vesten.

Men kan vi ikke snu litt på det. Hvis hvite – nordmenn – ikke kan bruke «dreadlocks» eller «kornfletter», (som vikingene og Europa har hatt i mange tusen år, forresten), ikke kan ikle seg afrikanske klær, bruke afrikanske ord og uttrykk, spille afrikansk-inspirert musikk eller lage, selge eller spise afrikansk/etnisk mat, så gjelder dette også den andre veien.

Viking dreads («fryktelige lokker» på norsk). Det var vanlig at vikinger for tusen år siden brukte denne hårstilen. Faktisk går denne hårstilen tilbake hele 3.600 år til europeiske sivilisasjoner. Afrikanere i moderne tid har kopiert den og i dag føler mange mørkhudede at det er deres eiendom. (Foto: Danielle defrancesco CC BY-SA 2.0)

Hvis denne logikken skal brukes for alle, så bør vel også etniske minoriteter og mørkhudede heller ikke få bruke hvite klær, teknologi eller spise tradisjonell hvit mat. Gå i bunad og vifte med norsk flagg. Eller benytte seg av hvite oppfinnelser. Artister som Beyonce kan ikke rette ut krøllene sine, bleke håret blondt, operere nesa si eller bruke hudkrem for å gjøre seg mer hvit. 

Den afroamerikanske popartisten Beyonce har gått langt i fremstå som mer europeisk. (Foto: abbieabc / CC BY 2.0)

Her er en liste som kun nordmenn, vestlige og hvite mennesker (Og noen få asiater) kun kan bruke eller benytte seg av.

Når minoritetene i Vesten slutter å benytte seg av eller få fordeler av noe av det som er nevnt her – og eventuelt glemt – så kan vi snakke om at vi ikke får bruke rastafletter eller ta del i afrikansk kultur av noe slag.

Og føler du at hele denne diskusjonen og lista er dum, så kan du holde på den tanken neste gang VG, Dagbladet og de andre stor riksmediene snakker om at det er for mange hvite, om hvitt privilegium, hvit appropriering og om at hvite mennesker skylder hele verden noe. 

Les også: Har fotballen blitt for flerkulturell?

 

 

Exit mobile version