Site icon Lykten

«Dødspatruljen» setter skrekk i Skandinavia

Utenlandske kriminelle gjenger har stått bak hundrevis av drap de siste årene i Sverige og Danmark. Nå setter svensk politi «kode rød» for situasjonen i den svenske forstaden Rinkeby i Stockholm. 

Fire mord bare denne sommeren har ført til at svenske medier nå også setter fokus på utviklingen. På 1990-tallet var det ca. 8-12 gjengmord i året. Tallet har «eksplodert» til et 30-talls mord i 2014 og opp til 42 mord i 2017.

Les også: Partileder for Moderaterna er sjokkert: Sverige har nå en skyteepisode hver eneste dag

Gjengen «Dødspatruljen» i Stockholm skal stå bak et titalls mord alene. Det skal ifølge gjengavdelingen i politiet være rundt 10 personer konkret forbundet med akkurat denne gjengen.

Gjengmedlemmene kom tidlig inn i det kriminelle livet med gateran, butikktyveri, narkotikasalg, mishandling og vold mot offentlig tjenestemann. Da gjaldt anstalt og ungdomsfengsel. Etter at man blir 18 år får man en annen behandling av myndighetene og miljøene hardner til. Selv drapsforsøk på politiet er nå endel av hverdagen i vårt naboland.

«For hvert nytt drap oppstår nytt hat og nye konflikter, en ny hevnspiral», sier sjef for politiet i Järvä, Frida Nordlöf.

Svenske myndigheter har forlengst kastet inn håndkleet og mer opptatt av å kjempe mot «rasisme» og «fremmedfrykt» fra vanlige svensker enn å skape ro og orden i samfunnet. «Se til Sverige» har også blitt et uttrykk for utlandet, om hvilke konsekvenser en totalt åpen innvandringspolitikk kan føre til.

Les også: Raqqa? Mosul? Nei, Linköping, Sverige

Ifølge politiet er den beste måten å beskytte seg selv å angripe først, før man selv blir angrepet. Og ofrene er ofte helt ned i 16-års alderen.

København, 25. juli. Flere bevæpnede og maskerte gjerningsmenn åpner ild mot en bil i forstaden Herlev. I bilen sitter tre unge menn. En av dem er leder i gjengen «Shottaz» – en av to rivaliserende gjenger fra Rinkeby utenfor hovedstaden. Han og en mann til dør i skytingen, den tredje mannen overlever.

Les også: SVERIGE ANNO 2018: Skyting, drap, skyting, drap, bomber, drap

De svenske avisene fortsetter med å liste opp lignende drap og hevndrap i de utenlandske miljøene. Akkurat disse drapene har sin opprinnelse i to mord som fant sted i 2015, mellom «Shottaz» og «Dødspatruljen».

En av de involverte forteller at han har sett 18 mennesker dø og at han har vært på flere begravelser enn bursdagsfester.

Et bestilt drap kan koste opptil 500.000 kroner. Fryktede gjengmedlemmer utfører dem.

Ifølge Frida Nordlöf har mange av ungdommene og mennene som var med da konflikten startet blitt drept. Men det fylles på med nye ansikter i gjengene ettersom Sverige lar grensene stå på åpent gap og ikke har noen konkret integreringspolitikk.

Les også: Turister i Sverige advares mot muslimske terrorangrep og «omfattende kriminalitet»

(Skjermbilde Expressen)

Kilde: Expressen, Nyheter24

Relatert:

 

Exit mobile version