Site icon Lykten

Hvorfor forskjellsbehandler NRK volden på 17. mai?

NRK sine lokaler på Marielnyst i Oslo. FOTO: Hans A. Rosbach (CC-BY-SA-2.5).

Hvorfor forskjellsbehandler NRK voldsofre etter hvilken hudfarge, etniske og religiøse bakgrunn man har? Den 17. mai ble en ung gutt brutalt slått ned i Oslo. Gjerningsmannen fanges på film og har mørk hud. Offeret har lys hud. Kun de nye mediene dekker saken. NRK og massemedia overser den.

Den samme dagen blir en mørkhudet ungdom slått ned av en hvit mann. Saken får en lang og fyldig dekning av NRK i regi av journalist Annette Hobson den 24. juni.

Les også: NRK hylles som første vestlige rikskanal som dekker islamsk helligdag direkte fra studio

Les også: NRK hvitvasker somalisk terrorist – «Han har bakgrunn fra Skien og er født i Norge»

Her er Resetts sak om volden mot den norske gutten utført av den mørkhudede mannen. En sak som ble ignorert av massemedia bortsett fra en liten notis uten noen helst informasjon om ofrene og gjerningsmannens hudfarge.

Og her er NRKs detaljerte og omfattende feature-artikkel med ekspertuttalelser og intervjuer om volden mot den mørkhudede mannen. Det snakkes om offerets tanker og følelser. Om hvordan samfunnet utvikler seg. Det snakkes om statistikk. Man bruker en rekke bilder av mennesker med alvorlige miner. Man viser bilder av offeret med blod i munnen. Man snakker om hat og rasisme. Volden personliggjøres.

NRK valgte imidlertid å overse saken som Resett skrev om helt. Man kontaktet ikke offeret. Man viste ikke skadene til den norske gutten. Man kontaktet ikke HL-senteret om rasistisk vold eller nevnte statistikker. Man publiserte ikke bilder av alvorlige ansikter fra politiet. Man rett og slett overså det hele.

Så kan man spørre seg selv, hvorfor.

Les også: Skjuler NRK etnisk bakgrunn for vold og overgrep mot barn?

På sine sosiale medier kan man se at NRK- journalisten bak artikkelen Annette Hobson røyker, liker tweets av Sumaya Jirde Ali der det snakkes om rasisme i Norge, donerer penger til Leger Uten Grenser, misliker Boris Johnson og er mot Brexit, støtter MeToo-bevegelsen, støtter palestinerne i Gaza-konflikten og andre venstreorienterte temaer.

En nylig artikkel fra Journalisten viser at venstresiden dominerer norsk journalistikk. Miljøpartiet De Grønne har flertall hos journalistene, tett fulgt av Ap, SV og Rødt.

Det kan forklare endel. 

Les også: NRK løy om riksrett for Donald Trump – endret overskrift

Exit mobile version