Site icon Lykten

Hvorfor slipper Macron unna med militær bruk mot sivilbefolkningen sin?

EU-land i den vestlige delen av Europa ser ut til å ha fullmakt til å gjøre omtrent hva de vil mot befolkningen sin. Masseinnvandring som radikalt endrer demografien i byer og boligområder, involvering i kriger og konflikter på andre siden av jordkloden og Frankrikes tilfelle, massiv og grov vold mot sine egne innbyggere på gater og torg.

Alt får foregå i stor skala uten at verken folket eller den fjerde statsmakten, media, setter verken søkelys eller krav til de som har implementert det. En blanding av politisk frykt, propaganda og relativ velstand i Vesten har sørget for at eliten har kunnet gjøre omtrent det de ønsker av politiske eksperimenter.

Les også: Volden mot demonstrantene i Frankrike fortsetter – over 2.000 skadet

De gule vestene som de blir omtalt, er en protestbevegelse mot høyere skatter og en vanskeligere økonomisk hverdag for den franske arbeideren. Man har arrangert demonstrasjoner med titusenvis av deltakere og forsøkt å legge press på myndighetene for å endre sin politikk. Men svaret har ikke vært en plass ved forhandlingsbordet, men en brutal militær makt med batonger, gass og grov vold mot demonstrantene.

Hadde de østlige nasjonene i EU, som Polen, Ungarn eller Tsjekkia benyttet seg av en slik maktdemontrasjon og overvold mot demonstranter på gatene så ville det vært ramaskrik langt inn i EU-parlamentet med krav om sanksjoner og stopp av all økonomisk og politisk samarbeid.

I stedenfor er det total stillhet. Gresshopper. 

Les også: Generasjon Identitet i Frankrike krever utvisning av islamister som skal løslates fra fengsel

Og det er ikke bare EU som er stille. Media, ideelle organisasjoner, menneskerettighetsorganisasjoner og akademia har trukket ned rullgardina helt. Her er intet sett og intet hørt. For Frankrike er en av hovedaktørene i EUs globale prosjekt og har en viktig rolle for EUs fremtid. 

Da er spørsmålet. Hvilken fremtid?

Les også: Macron: Fremtidens Europa skal være «vendt mot Afrika»

Exit mobile version