Site icon Lykten

NRK og VG skriver endelig om muslimske voldtektsgjenger i England

GROOMING-GJENGER: I de få rettssakene som har blitt etablert mot de muslimske grooming-gjengene er antallet involverte svært høyt. Her fra den engelske byen Telford.

Så mange som en million hvite britiske jenter, mange helt ned i 11-års alderen, har i mange tiår blitt utsatt for såkalte «grooming-gjenger», av hovedsakelig pakistansk og muslimsk bakgrunn. Gjengene lurte unge sårbare hvite jenter inn i et helvete av seksuelle overgrep, prostitusjon og alkohol- og rusmisbruk. Jentene ble plukket opp utenfor barne- og ungdomsskoler, kjøpesentre eller barnehjem. Flere av jentene skal ha blitt drept av gjengene, etter å ha blitt gravide eller truet med å fortelle overgripernes familier om barna de fødte som følge av voldtektene. Flere av de drepte jentene var mindreårige.

Jentene ble først lokket med gaver, smykker, alkohol og komplimenter. De fikk sitte på i raske biler og tatt med på restaurant. Først fikk jentene inntrykk at de fikk omtenksomhet og var kjærester. Men etter noen uker ble jentene fortalt at de måtte betale tilbake gavene eller gi tjenester til mennene. Eller deres venner. Mange av jentene hadde da også utviklet avhengighet av rusmidlene de var gitt. De ble så tatt med til leiligheter og billige hotellrom, der de måtte utføre seksuelle tjenester eller rett og slett ble voldtatt. Noen ganger ventet flere menn samtidig. Mange av jentene ble utsatt for mishandling og grove trusler mot seg selv og sine familier hvis de ikke gjorde som de muslimske mennene sa.

Les også: Sjokkvideo: Politisjef i England innrømmer at man lot muslimske gjenger voldta barn

Les også: Skandale: Politiet angriper voldtektsofre fordi de frykter rasismeanklager fra minoritetsmiljøer

GROOMING-GJENGER I ENGLAND: Her er et lite utsnitt av de som har vært arrestert, siktet og dømt for seksuelle overgrep mot britiske jenter de siste årene. (Foto: Politiet).

Den nesten uvirkelige realiteten er at nærmest alle overgriperne er/var muslimer med pakistansk bakgrunn. Der det ikke er/var pakistanere, var det andre ikke-vestlige menn, med bakgrunn fra afrikanske land og tidligere britiske koloniøyer. Så og si alle jentene var hvite, kristne og med britisk opphav. Et lite mindretall av jentene har/hadde hinduistisk og ikke-vestlig opphav.

De jentene eller familiene som varslet myndighetene om overgrepene ble stilnet med trusler. Jentene som turte å stå frem ble anklaget av politiet og lokale myndigheter for å være prostituerte og narkomane som kun ønsket hevn eller penger. Mange av dem ble truet med å bli fengslet eller tatt fra familiene sine hvis de fortsatte påstandene.

Les også: Laura ble kalt rasist da hun vitnet mot den muslimske overgrepsgjengen

Les også: «Alt hvite jenter er gode for er sex – de er bare luddere»

Massemedia og lokalaviser snudde ryggen til, selv om de godt visste hva som skjedde i deres egne nærområder.

Det har vært svikt helt fra øverste hold i den britiske regjeringen og helt ned til gatenivå, der sosialarbeidere, lærere og lokale politikere har sett en annen vei. Dette fordi man fryktet for å bli stemplet som rasist. Man fryktet også fra politisk hold hos det britiske arbeiderpartiet at man risikerte å miste en stor velgergruppe hvis man satte fokus på etnisiteten og religionen til overgriperne. 

Les også: 13-årig britisk jente forteller om innvandrergjengene

Samtidig ble britiske og europeiske politiske aktivister trakassert, truet, mishandlet, arrestert og fengslet av myndighetene. Ikke-britiske statsborgere, inkludert nordmenn, ble utestengt fra England på grunn av sitt engasjement for jentene. Myndighetene brydde seg mer om å stilne de som ville avsløre sannheten enn å redde jentene og fortelle deres historie til allmennheten.

Lykten opplevde selv dette presset på å legge lokk på avsløringene, da vi lagde en artikkel og navnga en kjent engelsk politisk menneskerettighetsaktivist. Han dekket rettssakene, og var utenfor domstolen med kamera og mikrofon for å vise hvem overgriperne var. Da fikk vi en advarsel fra Facebook og mistet muligheten til å publisere nyheter i over en uke.

VIDEO: Se video av demonstrasjon mot grooming-gjengene i Telford

Les også: ENGLAND: Myndighetene fortalte familie at de ikke kunne anlegge sak da 13-åring hadde «samtykket» til sex

Det har vært noen avsløringer opp gjennom årene fra enkelte aviser og selv BBC måtte lage en dokumentar om overgrepene for noen år siden. Men det britiske folket har ennå ikke forstått det enorme omfanget. Dette handler ikke bare om enkelte småbyer som Telford, som NRK og VG nå har måttet skrive om denne uken. Selv der var det snakk om 1000 hvite britiske jenter som ble voldtatt og utsatt for utenkelige overgrep.

Sannheten er at dette skjedde – og fortsetter å skje – over hele Storbritannia, i så og si alle storbyer og tettsteder. Sammenlagt går folk som har forsket på overgrepene ut og påstår at det er snakk om millioner av jenter. Og selv da er mørketallene store.

Det er mange spørsmål man kan spørre seg om hvorfor og hvordan noe slikt kunne foregå i et åpent og moderne demokrati, med fri presse og rettssystemets beskyttelse av de svakeste i samfunnet. Leseren må kanskje gå en runde med seg selv for å løse denne gåten. For svaret vil mulig snu opp ned på hele realitetsbildet man har av våre samfunn.

Og for å virkelig sette spikeren i den flerkulturelle kisten, så fortsetter groomingen den dag i dag, med nye ofre og arrestasjoner.

Les også: Kunne noe lignende ha skjedd i Norge? – Ja det har allerede skjedd

Les også: Massemedia mørklegger ny grov gjengvoldtekt begått av innvandrere

Exit mobile version