Site icon Lykten

Radikalisering for åpen scene?

(Skjermbilde / Klassekampen)

I kveld arrangerer Klassekampen en panelsamtale med tittelen «Ytre høyres fremmarsj» på Dattera til Hagen i Oslo.

Panelet består av Rødt-politiker og rådgiver i Antirasistisk Senter, Sofia Rana, idéhistoriker og forfatter Tarjei Skirbekk, samt forfatter og journalist i Klassekampen, Carline Tromp.

«Det er bekymringsfullt at Klassekampen har profilerte ansatte som synes å bagatellisere voldelige angrep på personer med meninger som ikke samsvarer med avisens redaksjonelle linje når det gjelder ulovlig innvandring til Europa.» Tore Rasmussen, forlagssjef og menneskerettighetsforkjemper

Så vidt jeg vet er Sofia Rana den eneste kommunestyrerepresentant i Norge som offentlig støtter vold mot politiske meningsmotstandere. Noe som gjør det uforståelig og underlig at hun ble invitert til å delta i denne panelsamtalen. Samtidig, med tanke på Carline Tromps kreative, litterære beskrivelse av brutale angrep knyttet til vold mot innvandringsmotstandere, blir kanskje ikke valget så overraskende likevel.

Les også: Profilert Rødt-politiker politianmeldt

Beskrivelsen kan leses i Tromps egen bok «Kulturkrig,» som ble utgitt i fjor. Der skriver hun (side 83): «I løpet av 2019 og 2020 var personer tilknyttet identitærbevegelsen involvert i flere voldelige sammenstøt på Europas yttergrense, blant annet i Hellas Episoden hun refererer til, var et angrep der tyske aktivister fra den ikke-voldelige, patriotiske ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet, satt fredelig på en kafé, hvor de ble angrepet med en hammer. Det kan teknisk sett være korrekt å si at ofrene var «involvert i et voldelig sammenstøt,» men det er uærlig å utelate konteksten.

Man kan spørre seg om Tromp ville ha valgt overskriften «Klassekampen-journalister involvert i voldelige sammenstøt» hvis noen hadde angrepet hennes kollegaer med en hammer mens de satt fredelig på en kafé.

Les også: Skal venstreekstremister sette rammene for ytrings- og forsamlingsfriheten i Oslo?

Det er bekymringsfullt at Klassekampen har profilerte ansatte som synes å bagatellisere voldelige angrep på personer med meninger som ikke samsvarer med avisens redaksjonelle linje når det gjelder ulovlig innvandring til Europa. At de også synes det er en god idé å invitere en politiker som støtter vold, understreker at det er en reell mulighet for at vi ser en ny redaksjonell linje i Klassekampen, hvor vold som politisk virkemiddel er akseptert i «det godes tjeneste».

Dette leserinnlegget ble først publisert på X (tidligere Twitter).

Exit mobile version