Site icon Lykten

Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 21. september, 2015

Denne gangen kommer alle sakene fra Norge. Vi starter den første av fire saker i Hønefoss.

Jente (18) forsøkt voldtatt av to menn i Hønefoss

HØNEFOSS. Det var klokken 02 natt til søndag, at en 18 år gammel jente som var ute og gikk skal ha blitt seksuelt antastet.  Hendelsen skjedde ved undergangen nord i Hønengaten i Hønefoss.

ANTASTET I HØNEFOSS: En 18 år gammel jente skal natt til søndag ha blitt antastet og revet i klærne av to menn på sykkel. De beskrives av politiet som «mulig utenlandske». Jenta ble reddet av en bekjent som kom til stedet. (Foto: Google streetview).

Politiet forteller til ringblad.no at to personer på sykkel skal ha stoppet jenta og befølt henne, samt forsøkt å rive av henne klærne.

Det påbegynte voldtektsforsøket ble imidlertid avbrutt av en person som kjente jenta og som var i området. De to mennene skal da ha forsvunnet på syklene sine.

Politiet ønsker tips om to menn på en hvit barnesykkel og en svart herresykkel. Den ene mannen skal ha vært iført en hvit jakke og caps, den andre en sort jakke.

Ifølge politiet er begge mennene muligens av utenlandsk opprinnelse.

I juni skrev Frieord skrev om to kidnappingsforsøk i Hønefoss sentrum. Under det ene forsøket skal utenlandske menn i en bil ha forsøkt å lokke unge jenter til seg med brus utenfor Kiwi-butikken i Hønengata.

Utenlandsk serieraner tiltalt for nytt ran

SARPSBORG. Det er NRK Østfold som kan formidle at en 17 år gammel serieraner som i april ble dømt til ungdomsstraff for ran, igjen er siktet for et nytt ran.

17-åringen er en del av et utenlandsk kriminelt nettverk som har ranet både personer og bensinstasjoner, samt solgt narkotika i Sarpsborg/Fredrikstad-området.

DØMT GATERANER: En 17-åring som er endel av en beryktet gateransgjeng i Sarpsborg, står på nytt tiltalt for et ran. Gjengen består av personer i 15-23 års alderen og skal i hovedsak være av utenlandsk opprinnelse. De skal stå bak ran av både privatpersoner og bensinstasjoner, samt et omfattende narkotikasalg i Østfold. (Foto: Gågata i Sarpsborg).

Ranene skal vært svært brutale, hvor minst et av ofrene, en 50 år gammel kvinne, har blitt tatt kvelertak på. Man har også brukt masker og pistol under ranene som har frembragt sterk frykt hos ofrene.

Etter et grovt personran der seks personer fra dette miljøet var involvert, skal politiet etter avhør ha løslatt alle ranerne. Dette med følgende begrunnelse fra Sarpsborg Arbeiderblad:

Det foreligger verken fare for bevisforspillelse eller gjentakelse når de tre som har erkjent ranet nå blir løslatt.

– Da har man landet på en juridisk beslutning om at det er slik, sier politiadvokat Terje Nordang.

Nå står altså en av ranerne tiltalt for et nytt ran. Og som vanlig vil ikke NRK Østfold informere sine lesere om ransmannens etniske bakgrunn.

Frieord.no skrev om gjengen og ranene i februar i år.

Afrikansk voldtektsmann dømt til seks års fengsel for overfallsvoldtekt

VOSS. En 29-årig afrikansk mann er i Nordhordaland tingrett dømt til seks års fengsel for en svært brutal overfallsvoldtekt i Voss, rett før julaften ifjor.

En norsk kvinne som var ute og koste seg med to arbeidskolleger skal ha blitt kontaktet av den afrikanske mannen på et utested. Hun avviste mannens tilnærminger og fortalte at hun var gift og hadde to barn.

FLERE GROVE VOLDTEKTER: Det idylliske tettstedet Voss har det siste året opplevd flere grove overfallsvoldtekter. Politiet sitter med minst tre overfallsvoldtekter i sine registre, hvor alle har en mørkhudet mann som mistenkt eller dømt. (Foto: Voss sentrum).

Dette brydde imidlertid 29-åringen seg ikke om og ventet på kvinnen idet hun var på vei hjem. På en gangsti skal afrikaneren ha overfalt tobarnsmoren og presset henne i bakken. Deretter skal han ha slept henne over 75 meter, mens kvinnen blødde fra begge beina.

Afrikaneren skal også ha truet med å drepe kvinnen.  Ifølge rettsdokumentene kommer det frem at kvinnen fryktet for sitt liv og trodde at hun aldri ville se sin mann eller sine barn igjen. Hun beskrev for retten at «øynene hans var som på et dyr»

Afrikaneren skal ha fullført voldtekten på den blodige kvinnen selv mens hun skrek om hjelp. Ifølge vitner skal 29-åringen ha smilt og fremsto som fornøyd da han ble observert gående tilbake mot sentrum etter voldtekten.

Etter det brutale overfallet skal kvinnen ha fått påvist posttraumatisk stressyndrom, slitt med flashback, mareritt, forstyrret søvn, isolasjonstendenser, og angst, ifølge dommen.

Kvinnen skal ha vært så medbragt etter voldtekten at hun ikke klarte å stå på beina i flere dager etterpå, og trolig har fått varige arr som følge av den brutale behandlingen.

Retten fant det også skjerpende at overfallsvoldtekten varte i 15-20 minutter og at kvinnen opplevde reell dødsangst når overgrepet fant sted.

Den 29 år gamle afrikaneren kom til Norge som asylsøker i 2008. Han skal ha vært på tvunget psykisk helsevern siden da. Han skal ifølge ba.no ha stoppet fremmede kvinner på gaten i Bergen flere ganger og spurt om sex. Også en kvinnelig flyktningkonsulent skal ha blitt forfulgt av asylsøkeren.

Frieord.no har skrevet om flere grove voldtektssaker på Voss. De kan du lese mer om her. Der kan du også lese om hvordan Dagbladet, NRK og NTB har valgt å ikke informere sine lesere om at voldtektsmennen(e) sin afrikanske bakgrunn.

1.000 utenlandske kriminelle arrestert av politiet

ØSTLANDET. Det er Drammens tidende som kan fortelle at et samarbeid mellom fire politidistrikter på Østlandet har gitt gode resultater.

Ifølge Politigruppa Grenseløs, som er et samarbeid mellom politiet i Søndre Buskerud, Vestfolk, Telemark og Asker og Bærum, så pågrep man i slutten av juli person nummer 1.000, for tyveri eller andre forbrytelser.

Det var en person fra Litauen som fikk den tvilsomme «æren» av å inneha det heller høye tallet.

STORE MENGDER TYVEGODS: Politigruppa Grenseløs skal ha hatt stor suksess med å få tak i omreisende kriminelle som opererer på Østlandet. Nylig pågrep politiet person nr. 1.000 som er mistenkt for tyveri, nasking, innbrudd og ran. (Foto: Politiet.no).

Litaueren skal ha hatt tyvegods fra tre forskjellige grove ran i Sande i Vestfold.

Fra Dt.no:

Grenseløs jobber med å stanse såkalte mobile vinningskriminelle, som er personer som kommer til Norge for å begå tyverier, nasking, innbrudd og ran.

– Hele Norge rammes av denne typen kriminalitet. Det er ingen grunn til å ikke samarbeide på tvers av grenser, og det gjøres jo, men lignende tiltak har ikke dukket opp andre steder i landet, sier leder Odd Skei Kostveit. (Sitat slutt).

Relatert:

– Flerkulturell nyhetsrunde, onsdag 29. oktober, 2014

– Flerkulturell nyhetsrunde, torsdag 6. november, 2014

Exit mobile version