Site icon Lykten

11.5 millioner kroner til flerkulturell idrett

I et brev fra Kulturdepartementet datert 22.12.2014 så skriver man at Norges Idrettsforbund får pengene fordi de er en «spydspiss for inkluderingsarbeid i idretten i Norge».

Pengene skal i gå til innvandrerungdom over hele landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Alle de store kommunene der det finnes en stor andel innvandrere er med i ordningen.

Norges Idrettsforbund sin utviklingssjef, Anja Rynning Veum, sier at det er viktig å få inn millioner av kroner til konkrete tiltak, spesielt for minoritetsjenter, slik at de kan finne sin naturlige plass i den organiserte idretten.

MINORITETSJENTER: Regjeringen og Norges Idrettsforbund ønsker at flere minoritetsjenter tar del i idrett i Norge. Det finnes tilpassede sports-hijaber og langdekkende klær som kun viser ansikt og hender for de mest religiøse jentene.

Pengene skal skape økt aktivitet og øke mangfoldet i idrettslagene i de aktuelle kommunene.

Millionstøtten kommer på det samme tidspunktet som Norges største løssalgsavis, Verdens Gang, klagde på at det kun finnes hvite spillere på det norske kvinnelandslaget i håndball.

Relatert:

– Draps og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– Mulig massevoldtekt på Norway Cup

Exit mobile version