Site icon Lykten

12 år gammel norsk jente antastet av mindreårige asylsøkere i Alta

Det nylig opprettede asylmottaket i Alta har allerede kommet i nyhetene med negative fortegn.

Opprinnelig var det tenkt at det nå nedlagte Nordlys hotell skulle tilbys skoleelever som bodde for langt fra skolen og kunne benytte det til overnatting mens de fikk undervisning. Det mente imidlertid kommunen kostet for mye penger og valgte å omgjøre hotellet til et asylmottak.

Nå har lokalsamfunnet blitt rystet av en hendelse som fant sted på mandag i 15.30-tiden. Da skal en 12 år gammel jente ha gått forbi det nyetablerte asylmottaket på vei hjem etter skoletid.

Les også: Asylsøkere i Alta demonstrerte – krever bedre fritidstilbud og gratis busskort

I det som kalles «tunnelen» under hotellet skal hun ha blitt kontaktet av to menn med «arabisk utseende». Mennene antas å være i 18-19-års alderen. (Asylmottaket skal være for enslige mindreårige asylsøkere, men har tydeligvis eldre personer der også). Mennene skal ha tatt umiddelbar kontakt og spurt jenta som de kunne være «friends».

Ifølge faren skal jenta ha blitt lært å ikke stoppe for fremmede menn. Hun fulgte dette rådet, men asylsøkerne skal da ha begynt å følge etter henne.

Hun skal ha gått over E6 og forbi Coop Extra, med asylsøkerne på slep. De skal ha snakket til henne hele tiden.

Når jenta passerte Coop Extra skal en mann i en bil ha sett hva som foregikk. Han gjorde ikke noe da, men skal ha sett at jenta var forferdelig ukomfortabel og så både redd og plaget ut, ifølge faren.

Jenta skal ha fortsatt veien hjem, langs Bossekopveien og inn på Moreneveien. Men her begynte mennene å angripe jenta fysisk.

Les også: Afrikansk asylsøker ettersøkt for overfallsvoldtekt i Alta

Fra Altaposten:

–  Her begynte de å ta tak i jenta mi, de trakk i klærne hennes og ville ha henne med seg. Hun forsøkte å lyve om at venninna bodde i et av husene like ved, men de fortsette bare med å trekke henne med seg.

Han som satt i bilen utenfor Coopen hadde kjørt etter dem, for å sjekke hvordan det gikk. Da han kom kjørende inn Moreneveien, så stakk de av, opp mot Thon-hotellet, hvor de ble borte. Heldigvis, sier mannen, som fortsatt er både rystet og oppskaket av hele episoden. (Sitat slutt).

Mannen i bilen skal ha sørget for å kjørt jenta hjem til familien. Ifølge faren var jenta helt panisk og sønderknust av det som hadde hendt.

Ifølge faren skal hele lokalsamfunnet ha advart kommunen mot opprettelsen av asylmottaket i det gamle hotellet. Ifølge faren går mange unge jenter under tunnelen på vei til og fra skole, venner og trening.

Les også: Ville gjøre om Nordlys hotell til elevhybler – ble asylmottak istedenfor

Fra Altaposten:

– For vår del kom dette så nært at det ble helt for jævlig. Det er helt for jævlig å tenke på at dette skjedde med min egen datter. (Sitat slutt).

Ifølge etterforskningsleder ved Alta lensmannskontor, Svein Erling Mikalsen, så leter man etter to menn med «arabisk utseende».

Politiet skal også ha vært i kontakt med asylbedriften Hero, som drifter mottaket for enslige mindreårige asylsøkere.

Relatert:

– Ville gjøre om Nordlys hotell til elevhybler – ble asylmottak istedenfor

– Nordkapp påtvunget asylmottak mot sin vilje

– Asylsøkere i Alta demonstrerte – krever bedre fritidstilbud og gratis busskort

– Afrikansk asylsøker ettersøkt for overfallsvoldtekt i Alta

– Ureturnerbar afrikansk asylsøker siktet for nytt voldtektsforsøk i Bodø

– Innvandrer tiltalt for voldtekt i Bodø

– Masseslagsmål i Bodø – personer av utenlandsk opprinnelse arrestert

– 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp i Finnmarkshallen

– Utilregnelig afrikaner tiltalt for blotting og grov vold i Harstad

– Utlending prøvde å kidnappe 3-åring på kjøpesenter i Narvik

– 85-åring døde etter å ha blitt slått ned av afrikaner i Narvik

– Får muslimsk gravplass og Nord-Norges største moske i Hammerfest

Exit mobile version