Site icon Lykten

300 ekstra flyktninger til Oslo i 2015 til en kostnad på 3.2 milliarder kroner

I 2014 vedtok bystyret i Oslo å ta imot 520 flyktninger iløpet av 2015. Nå øker man dette tallet med over 300, slik at det totale antallet flyktninger som vil ankomme hovedstaden vil overstige 800.

Arbeiderpartipolitiker Zaineb Al-Samarai påpeker at nordmenn er «små i antall men ikke smålig i handling». Fra talerstolen i bystyret minte hun også på at Sverige åpnet sine grenser for nordmenn på flukt fra nazistene.

Fra Osloby.no:

– Under annen verdenskrig flyktet 50.000 nordmenn over grensen for å unnslippe krigens herjinger her hjemme. Derfor bør vi si ja til de syriske flyktningene. (Sitat slutt).

Somaliske Fatima Ali Madar, også hun fra Arbeiderpartiet, støtter Al-Samarai i den nye flyktningepolitikken.

Fra Osloby.no:

– Når Somalia som er et fattig land klarer å bidra ved å ta imot flyktninger fra Jemen, så kan Norge og Oslo klare å ta imot flyktninger. (Sitat slutt).

KLAR TALE: Lokalpolitiker for Arbeiderpartiet, Fatima Ali Madar, mener at så lenge Somalia klarer å ta inn flyktninger fra nabolandene sine, så bør rike Norge gjøre det også. Regningen på 1.2 milliarder ekstra er hun villig til å gi til innbyggerne i hovedstaden.

Osloby.no skriver til slutt at det kan bli aktuelt for Oslo å ta imot enda flere flyktninger de kommende årene ettersom konfliktene ikke ser ut til å ta slutt i Syria og nærområdene.

Ensom svale

UROLIG: Carl I. Hagen mener det vil være bedre å bruke penger i flyktningenes nærområder og dermed hjelpe flere av de som virkelig trenger det. (Foto: Wikipedia.no).

Carl I. Hagen var derimot ikke positiv til den enorme økningen av flyktninger. Han påpekte at Oslo allerede har store utfordringer med innvandringen og integreringen av de som har kommet hit.

Fra Osloby.no:

– På enkelte skoler har over 90 prosent av elevene i første klasse minoritetsbakgrunn. Vi bør heller dem hjelpe dem i deres nærområde. På denne måten vil vi kunne hjelpe langt flere. (Sitat slutt).

Hagen var imidlertid i langt mindretall og en ekstra utgift på over 1.2 milliarder kroner til Oslo sine innbyggere ligger altså på bordet, i tillegg til de 2 milliardene som allerede er lovet til de opprinngelig 500 flyktningene.

Fjerner støtte til syke og pensjonister

Samtidig som bystyret i Oslo vedtar en høyere innvandring, så strammer man samtidig inn på budsjettene til syke og gamle i hovedstaden.

Blant annet vil man i Oslo fjerne matlevering på døren til blinde og kronisk syke med kols og hjertesvikt.

Seks bydeler i Oslo har informert mange av sine sine syke og pleietrengende innbyggere at de nå mister tilbudet  om matvarehandling hjem til sine bo og omsorgsboliger.

Bydel Grünerløkka har allerede sendt ut brev til over 60 prosent av tidligere brukere av tilbudet, at de nå mister det.

Relatert:

– Ny asylplan vil kosten norske skattebetalere 41 milliarder kroner

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

– 759.200 innvandrere i Norge – halvparten av befolkningen vil ha full stopp

– Legger ned skole for å få råd til flyktninger

– Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

 

Exit mobile version