Site icon Lykten

50 land mister bistand fra Norge – hvis FrP får det som de vil

– 116 land får nå norsk bistand. Det er altfor mange. Flere av disse landene trenger ikke økonomisk hjelp fra Norge, sier Sandberg til den kristne avisen Vårt Land.

Partiet ønsker også å fjerne den «hellige» regelen satt av de rødgrønne partiene om at Norge skal gi 1 prosent av brutto nasjonalinntekt.

– Vi må slutte å snakke om bistandsprosenten. Vi skal være opptatt av å bruke bistandspengene rett, ikke om vi bruker én prosent av brutto nasjonalinntekt, sier FrPs talsmann i utviklingssaker.

Partiet ønsker også at frivillige organisasjoner skal få mer støtte enn idag og at man skal gi mindre til de enkelte landene og deres ledere.

I en regjeringserklæring som FrP og Høyre har utarbeidet står det at partiene ønsker å ha strengere krav til hvor pengene går og hva de brukes til. Sandberg ønsker blant annet å se konkrete resultater av bistanden og at organisasjoner som misbruker bistandspenger skal straffes for dette.

1 milliard til brutal diktator

Norge har blant annet i 2013 gitt over 200 millioner kroner til korrupte og hensynsløse regimer i land som Zimbabwe, der folk lever i ytterste nød og lederen Robert Mugabe lever i overdådig luksus og bruker millioner på sine egne bursdagsfeiringer. Siden 2008 har Norge gitt den brutale diktatoren nesten 1 milliard norske skattekroner.

RIK DIKTATOR: Norge ga over 200 millioner til diktatoren Robert Mugabe og hans Zimbabwe i 2013.

Andre land som får enorme summer fra Norge er Afghanistan med nesten 750 millioner kroner årlig, Malawi med 630 millioner og Tanzania med 580 millioner kroner. Tilsammen har bare disse 4 landene alene siden 2008 mottatt over 12 milliarder kroner fra Norge.

Bistandsbudsjettet doblet på 9 år.

Det totale bistandsbudsjettet er doblet fra 15 milliarder kroner i 2004 til 30 milliarder i 2013. Til sammenligning får politi og påtalemyndighetene kun 12 milliarder kroner, noe som har ført til kaostilstander i de ulike politidistriktene.

Bare for å legge et tall til på bordet, så var kostnadene til innvandring og integrering i Norge på 13.7 milliarder kroner i 2012.

Exit mobile version