Site icon Lykten

Afrikanere dømt for grove ran på Hamar

Det var rundt juletider 2013 at tre eller fire afrikanere skal ha dratt på en ran- og voldsturne i Hamar sentrum. Iløpet av noen få uker skal de ha ranet en rekke kvinner og menn, og brukt grov vold under ranene.

Ett av ofrene, en kvinne i 20-årene skal ha blitt utsatt for den groveste volden. Kvinnen skal ha gått gjennom Hamar senturm klokken 02.00, når hun ble omringet av fire menn som politiet beskrev som av «afrikansk opprinnelse».

Den unge kvinnen skal så ha blitt slått og sparket til hun falt til bakken. Mishandlingen skal ha fortsatt selv etter at hun lå på bakken. Kvinnen skal ha fryktet for sitt liv og for å bli voldtatt.

Kort tid senere ble det rapportert om ennå et ran i sentrum. Også da skal de fire mennene ha omringet en annen kvinne og stjålet vesken hennes.

En mann skal også to uker i forveien ha blitt utsatt for et lignende ran av personer med samme beskrivelse. Da skal ranerne ha klart å få med seg mannens kredittkort og mobiltelefon.

OVERSIKT OVER RANENE: Østlendingen gjorde et oversiktskart over hvor ranene ble utført i Hamar sentrum. (Faksmile: Østlendingen.no).

Politiet skal ha klart å spore opp ranerne til en leilighet i nærområdet kort tid etter ranene. I leiligheten skal politiet ha funnet tyvegods fra ofrene.

Nå er tre av mennene i ransgjengen dømt til fengsel for to av ranene i Hedmarken tingrett. De skal også ha vært tiltalt for forsøk på ran av ennå en kvinne i Hamar sentrum, men denne siktelsen ble frafalt for to av mennene. De skal også ha blitt frifunnet for et grovt personran i Stange tidligere på året.

Igår ble de tre dømt til fengsel henholdsvis ett år, ett år og fire måneder og to år.

Ransoffer slo tilbake

RANSFORSØK: Her utenfor Grandsenteret på Hamar skal tre mørkhudede menn ha forsøkt å rane en mann. Det gikk dårlig da mannen slo en av ranerne slik at denne begynte å blø.

Bare en måned i forveien av romjulsranene, skal tre mørkudede menn ha forsøkt å rane en mann ved Grandsenteret. Også i dette tilfellet ønsket ranerne offerets mobiltelefon. Dette gikk imidlertid dårlig da ransofferet slo en av ranerne slik at han begynte å blø.

Gjerningsmennene ble omtalt med følgende beskrivelse:

– Person 1: Mann, rundt 20 år, 170-180 cm, mørk i huden, mørkt hår i rastafletter og piercing i leppa. Iført brun jakke, olabukse og hvite sko. Denne personen ble truffet av slag som gjorde
at han begynte å blø.

– Person 2 og 3: Menn, begge rundt 20 år, 170-180 cm, begge var mørke i huden. De hadde begge mørke jakker med hette, NY-caps, olabukser og sko som muligens var mørke.

Exit mobile version